DEVETORO POVREĐENIH U SUDARU VOZOVA U BEOGRADU! Ekipe hitne pomoći tek uz pomoć vatrogasaca uspele da priđu mestu nesreće! OGLASIO SE DAČIĆ! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Hronika

17.05.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na licu mesta su i dalje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti.

DEVETORO POVREĐENIH U SUDARU VOZOVA U BEOGRADU! Ekipe hitne pomoći tek uz pomoć vatrogasaca uspele da priđu mestu nesreće! OGLASIO SE DAČIĆ! (FOTO GALERIJA)

Foto: Republika

Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila, s obzirom da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara, izjavio je večeras ministar unutračnjih poslova Ivica Dačić.

Vatrogasci-spasioci uspeli su, kako je dodao, da dođu do lica i evakuisali devet povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje.

Na licu mesta su i dalje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, naveo je Dačić, saopšteno je iz MUP-a.

 

Inače, Dačić je stigao na mesto nesreće, kao i Goran Vesić.

Na mesto nesreće izašli su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, uzrok nesreće je ljudski faktor, a Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće ko je odgovoran za sudar koji se dogodio.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu. U sudaru vozova pruga nije oštećena, a ministar Vesić je najavio da se uspostavljanje železničkog saobraćaja očekuje tokom sutrašnjeg dana.

Ministar Goran Vesić zahvalio je železničkim kompanijama i MUP-u na brzoj reakciji u ovoj nesreći.

 Nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta.

S obzirom da Hitna pomoć nije mogla da priđe mestu nesreće, putnike iz BG Voza evakuisali su pripadnici Vatrogasne jedinice kroz evakuacione tunele.

O svim novim informacijama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading