STIGLE NAJNOVIJE INFORMACIJE: Otkriveno u kakvom je stanju slovački premijer Robert Fico

Autor:

Svet

17.05.2024

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je obavljena još jedna operacija nad premijerom Slovačke

STIGLE NAJNOVIJE INFORMACIJE: Otkriveno u kakvom je stanju slovački premijer Robert Fico

Foto: Printscreen

Premijer Slovačke Robert Fico ostaje na odeljenju intenzivne nege Univerzitetske bolnice Frenk Delano Ruzvelt u Banskoj Bistrici.

To je saopštila Kancelarija Vlade Slovačke. Do sada su najnoviji izveštaji bili da je Fico u teškom, ali stabilnom stanju.

Otprilike sat vremena nakon ove izjave, Robert Kalinak je direktno iz bolnice saopštio da je Robert Fico pre nekoliko sati podvrgnut još jednoj operaciji.

Prema njegovim rečima, reč je o operaciji koja je trajala otprilike dva sata i lekari su pokušali da "promene stanje pacijenta" ka pozitivnoj prognozi.

Postupak treba da pomogne u poboljšanju zarastanja rana.

Prema rečima direktorke bolnice Mirijam Lapunikove, premijer je ujutru prošao kontrolni CT. Na osnovu njegovih rezultata, konzilijum je odlučio da pregleda pacijenta.

Prema njenim rečima, ovo je standardna procedura u ovakvim slučajevima.

Fico je podvrgnut operaciji hirurškog uklanjanja nekrotičnog tkiva zaostalog od pucnjave. On je trenutno pri svesti, ali je njegovo stanje teško.

Foto: MICHAL HANKO / News and Media / Profimedia

Robert Fico

 

- Stanje pacijenta je zaista ozbiljno i on je u ARO - rekla je ona. Međutim, prema rečima direktora, sve se odvija uobičajeno za ovako ozbiljne slučajeve.

Robert Fico je u sredu popodne podvrgnut petočasovnoj operaciji koju su operisala dva lekarska tima. Njegovo stanje je bilo ozbiljno, ali se stabilizovalo nakon zahvata.

Premijer je bio pri svesti i komunicirao je od trenutka pucnjave do operacije.

Bio je pri svesti nekoliko sati posle operacije u četvrtak.

Ovo je izjavio novoizabrani predsednik Peter Pelegrini, koji je u četvrtak posetio Fica. Prema njegovim rečima, premijer se osećao umorno, ali se svega setio.

(Republika/Ac24.cz)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading