BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH ENGLESKIH TALENATA, A SADA VIŠAK U TIMU: Strmoglavi pad karijere Dele Alija!

Autor:

Sport

17.05.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englez napušta Gudiosn Park.

BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH ENGLESKIH TALENATA, A SADA VIŠAK U TIMU: Strmoglavi pad karijere Dele Alija!

Foto: www.profimedia.rs

Nakon što se preselio iz Totenhema u Everton u januaru 2022. godine, Dele Ali nije uspeo da pronađe svoju najbolju formu. Od tada su utakmice za Delea bile retkost, budući da je odigrao samo 13 utakmica tokom svoja dva i po godine provedena u Evertonu. To uključuje i pozajmicu u Beđiktasu, koja je prekinuta zbog neuspeha turskog kluba da iskoristi potencijal ovog bivšeg engleskog reprezentativca.

Dele Ali je ranije bio proglašavan za jednog od najboljih engleskih talenata svoje generacije, ističući se u mladoj ekipi Totenhema koja se borila za titule. Međutim, od tada je njegova karijera krenula nizbrdo, ali je nedavno izjavio da zna na šta je sve sposoban.

Foto: www.profimedia.rs

 

- Znam svoj nivo kao igrač, znam gde mogu da stignem i koliko dobar mogu da budem kada mi je glava na pravom mestu. Osećam se dobro. Naravno, razočaran sam povredom, ali uzbuđen sam zbog povratka na teren. Teško mi je čak i da gledam fudbal. Bilo je teško ovih poslednjih osam meseci - istakao je Ali.

Foto: www.profimedia.rs

 

Otvoreno je priznao da cilja mesto u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu za dve godine. Bio je stub Engleske u Rusiji 2018. godine, a godinama unazad je u redovima Pevaca bio oslonac u veznom redu, bez koga igra Totenhema nije mogla da se zamisli. Trenutno prolazi kroz težak period. 

Još uvek prolazi kroz intenzivan program rehabilitacije zbog dugotrajne povrede prepona. Ono što je dobro, imaće priliku da nastavi svoju rehabilitaciju na Goodisonu uprkos isteku ugovora.

Pored Delea Alija, Everton je takođe potvrdio da su kapiten Simus Kuleman i Ešli Jang ponuđeni novi jednogodišnji ugovori. Takođe su aktivirali opciju da produže ugovor sa Idrissom Ganom Gueyeom do kraja juna 2025. godine. Andre Gomeš i Andi Lonergan će napustiti klub kada im isteknu trenutni ugovori krajem sledećeg meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading