ZELENSKI SE EMOTIVNO ZAHVALIO SAD ZBOG KLJUČNOG ZAKONA O VOJNOJ POMOĆI: 'Mir i bezbednost su mogući samo kroz snagu!'

Autor:

Svet

20.04.2024

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski zahvaljuje Kongresu SAD na usvajanju zakona o vojnoj pomoći

ZELENSKI SE EMOTIVNO ZAHVALIO SAD ZBOG KLJUČNOG ZAKONA O VOJNOJ POMOĆI:  'Mir i bezbednost su mogući samo kroz snagu!'

Foto: Tanjug/AP


Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, izrazio je zahvalnost Predstavničkom domu Kongresa SAD zbog usvajanja zakona o vojnoj pomoći Ukrajini u vrednosti od 61 milijardu dolara. Na platformi X (Tviter), Zelenski je istakao zahvalnost obema partijama, Predstavničkom domu i lično predsedavajućem Doma Majku Džonsonu.

"Zahvalan sam obema partijama, Predstavničkom domu, i lično predsedavajućem Doma Majku Džonsonu zbog odluke da postave istoriju na pravi kolosek", naveo je Zelenski.



Demokratija i sloboda kao temeljne vrednosti

Zelenski je istakao da demokratija i sloboda uvek imaju značajnu ulogu u svetu, te da "nikada neće omanuti dokle god Amerika pomaže u očuvanju tih vrednosti". Naglasio je važnost ključnog američkog zakona o pomoći Ukrajini koji je usvojen u Predstavničkom domu, ističući da će on sprečiti širenje rata, sačuvati hiljade života i pomoći jačanju nacija. "Mir i bezbednost mogu biti dostignuti samo kroz snagu", dodao je Zelenski.

Nada u podršku Senata i predsednika SAD

Zelenski je izrazio nadu da će zakon biti podržan i u Senatu, te poslat predsedniku SAD, Džou Bajdenu. "Ameriko, hvala ti", zaključio je Zelenski.

Ovim gestom, Predstavnički dom Kongresa SAD je poslao snažnu poruku podrške Ukrajini u održavanju mira i bezbednosti u regionu, kao i u jačanju njene odbrane. Zelenski je istakao značaj ove pomoći za Ukrajinu, čime se naglašava važnost međunarodne saradnje u očuvanju stabilnosti i sigurnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading