ANGELINU I DRUGARICE SAM VODIO NA MEČ SRBIJE PRE TRAGEDIJE: Partizanovac Anđelko o radosti koju je tad video u očima ćerke! A onda joj je Kosta Kecmanović oduzeo život...

Autor:

Sport

03.05.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želeo bih da pohvalim navijače Partizana i Crvene zvezde, znam da ih je naša tragedija ujedinila, rekao je Anđelković, otac devojčice ubijene u OŠ Vladislav Ribnikar.

ANGELINU I DRUGARICE SAM VODIO NA MEČ SRBIJE PRE TRAGEDIJE: Partizanovac Anđelko o radosti koju je tad video u očima ćerke! A onda joj je  Kosta Kecmanović oduzeo život...

Foto: ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva

Prošlo je tačno 365 bolnih dana otkako je u krvavom piru Kosta Kecmanović ubio nedužne  drugove iz OŠ "Vladislav Ribnikar" i čuvara Dragana Vlahoviča. Živote su u izgubili Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić. Od njih se danas tokom celog dana u Beogradu opraštaju roditelji, rođani, prijatelji, drugovi, ali i svi ljudi jer nema tog čoveka, sem ubice, kojeg nije dotakla ova tragedija.

Nažalost, sutra će se i i Malo Orašje i Dubona oprostiti još jednom od svojih sugrađana čiji su mladi životi prerano ugašeni 4. maja 2023. godine. U masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja. Uroš Blažić je je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25).

Republika

Foto: Republika

Spomenik u Malom Orašju

Njima u čast, u spomen svih žrtava prošlogodišnjeg masakra, održaće se fudbalski turnir sa početkom u 12 časova na terenu Ravni Gaj u Malon Orašju. U čast svih nastradalih, dva najveća fudbalska kluba u Srbiji Crvena zvezda i Partizan, učestvovaće u obeležavanju godišnjice tragičnog događaja tako što će omladinske selekcije odigrati prijateljsku utakmicu jer ljudskost treba da bude pre svega i naš viši cilj, u poruku "IGRAMO ZA VAS! POSTOJIMO ZBOG VAS!"

 

 

Upravo o ove dve tragedije, kako su se spojile zauvek u samo dva dana, u Partizanovom podkastu, govorio je Anđelko Aćimović, otac male Angeline, koja je izgubila život u stravičnom zločinu u OŠ "Vladislav Ribnikar", i osnivač istoimene fondacije. 

- Želeo bih da pohvalim navijače Partizana i Crvene zvezde koji imaju jednu patriotsku notu u sebi, znam da ih je naša tragedija ujedinila, crno-beli i crveno-beli će učestvovati na turniru i nositi iste majice. Sport treba da nas ujedinjuje i pravi pozitivni rivalitet. Ja sam dete Partizana i volim Partizan od kada sam se rodio, ipak postoje stvari koje su iznad svega, kultura, patriotizam, sada i želja da zajedno pošaljemo poruku anđelima gore da i dalje živimo za njih - rekao je neutešni otac.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Republika, Društvene mreže, Privatna arhiva

Anđelko Aćimović

Anđelko je navijač Partizana ali pre svega ljubitelj sporta i zdravog života i to je prenosio i na malu Angelinu, te se prisetio kako su uživali gledajući sportske uspehe crno-belih i reprezentacije.

- Neposredno pre tragedije vodio sam Angelinu i njene drugarice na utakmicu reprezentacije Srbije protiv Litvanije. Video sam radost u njihovim očima, atmosfera je bila lepa i kulturna, na kraju smo i pobedili, sve je zaista bilo divno, ali eto, nažalost, to su sada samo uspomene - dodao je Aćimović.

Prisetio se i školskog čuvara Dragana Vlahovića, inače velikog Partizanovca, za kojeg je imao samo reči hvale.

- Dragan je bio ljudina, čovek koji je pre svega bio vaspitač. Svi su ga cenili i voleli, neverovatno je sa kojom se pažnjom odnosio prema roditeljima i deci, znajući u svakom trenu gde se ko od 900 dece nalazi. Ponosan sam na njega i na to što je bio Partizanovac, želja mi je da organizujemo ovde na stadionu neku utakmicu u njegovu čast, daće Bog da i to jednog dana napravimo - zaključio je Anđelko.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading