PRETNJA BRUTALNOM STIGMATIZACIJOM SRPSKOG NARODA Milica Đurđević Stamenkovski: Zajedništvo najvažniji nacionalni prioritet

Autor:

Vesti

18.05.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada otadžbina zove, naša je dužnost da se odazovemo, poručuje za Republiku ministarka za brigu o porodici i demografiju

PRETNJA BRUTALNOM STIGMATIZACIJOM SRPSKOG NARODA Milica Đurđević Stamenkovski: Zajedništvo najvažniji nacionalni prioritet

Foto: Instagram/avucic, printscreen

Sednica Generalne Skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici posle dva odlaganja zakazana je za četvrtak, 23. maj,  koji će u istoriji ostati obeležen kao jedan od  najtežih i najvažnijih dana za Srbiju i naš narod.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u Njujork da bi tada, u ime države i naroda iz Srbije i Republike Srpske, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa jer predaje, kako je najavio, nema i neće biti!

U toj borbi predsednik uživa sve snažniju podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo. Među njima je i Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju, koja u razgovoru za Republiku ukazuje da ta rezolucija ima za cilj

najbrutalniju stigmatizaciju srpskog naroda, kome se bez ikakvog osnova pripisuje kolektivna krivica za navodni genocid u Srebrenici:

- Ona je osmišljena kao sredstvo direktnog političkog udara na Republiku Srpsku, koju inicijatori i sponzori ove rezolucije pokušavaju da dehumanizuju, razvlaste, i da joj ospore pravo na postojanje. U takvoj situaciji mi moramo da budemo svom snagom uz naš narod u Republici Srpskoj, koji vodi najodsudniju diplomatsku bitku za svoj politički opstanak.

Ovo je, ističe ministarka, naša zajednička borba, borba za naše zajedničke vrednosti, borba za to da srpski narod bude i opstane svoj na svome.

- U takvim trenucima zajedništvo treba da nam bude najvažniji nacionalni prioritet. Kada otadžbina zove, naša je dužnost da se odazovemo. Zato svako insistiranje na političkim podelama i stvarima koje nas razdvajaju može samo da odmogne diplomatskoj bitki koju predvodi Srbija, i da pomogne onima koji pokušavaju da nas ponize i unize - konstatuje  za naš portal ministarka Đurđević Stamenkovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading