NIKAD NE GUGLAJTE OVIH PET POJMOVA: Postoji razlog koji ni ne želite da vidite!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada istražujete na internetu, važno je da budete oprezni i da izbegavate pretragu ovakvih pojmova.

NIKAD NE GUGLAJTE OVIH PET POJMOVA: Postoji razlog koji ni ne želite da vidite!

Foto: Shutterstock

Kada je reč o istraživanju na internetu, postoje određeni pojmovi za koje je bolje da ih izbegavate. Neki od njih su specifični medicinski termini ili nazivi droga, ali svakako je važno biti oprezan prilikom pretrage. Evo spiska pet takvih pojmova:

1. Harlekinska ihtioza

Harlekinska ihtioza, poznata i kao "Harlekinski sindrom beba", predstavlja retko genetsko stanje koje uzrokuje formiranje debelih ploča u obliku dijamanta na koži novorođenčadi, što podseća na riblje krljušti. Ovo stanje zahteva hitan tretman, a medicinski napredak je poboljšao šanse preživljavanja beba koje se rode sa ovim stanjem.


2. Larve

Iako na prvi pogled "larve" zvuči kao bezopasan termin koji se odnosi na aktivne nerazvijene jedinke insekata, pretraga ovog pojma može dovesti do saznanja o oralnoj mijazi. Ovo zdravstveno stanje podrazumeva nastanjivanje i parazitiranje larvi u ljudskim ustima, što može rezultirati ozbiljnim infekcijama.

Foto: pixabay.com

Koje reči ne treba da pretražujete na Guglu


3. "Degloving"

Termin "degloving", ili "skidanje rukavica", odnosi se na zdravstveni problem poznat kao avulzija. Ovo stanje podrazumeva da se veliki delovi kože zajedno sa slojem mekog tkiva odvoje od mišića. Slike ovog stanja mogu biti vrlo uznemirujuće, te je važno biti oprezan prilikom pretrage ovog pojma.


4. Krokodil

Kada je reč o terminu "krokodil", ne misli se na životinju, već na drogu poznatu kao dezomorfin. Pretraga ovog pojma može rezultirati prikazima posledica korišćenja ove opioide, koji mogu biti vrlo uznemirujući, piše "b92".

5. "Fournier"

Pretraga ovog pojma može dovesti do saznanja o stanju poznatom kao "Furnijeova gangrena", akutnoj nekrotičnoj infekciji koja zahvata genitalni deo tela. Ovo stanje može veoma brzo da se pogorša i može imati ozbiljne posledice po zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading