PAROVI KOJI OVO RADE SU SREĆNIJI: Ipak, zbog jednog to NIKAKO nije preporučljivo!

Autor:

Lifestyle

18.04.2024

02:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će vas iznenaditi!

PAROVI KOJI OVO RADE SU SREĆNIJI: Ipak, zbog jednog to NIKAKO nije preporučljivo!

Foto: shutterstock

Studija koju je sproveo tim predvođen profesorkom Kira S. Birdit sa Univerziteta u Mičigenu otkrila je zanimljive podatke o parovima koji imaju iste ili slične navike kada je reč o konzumiranju alkohola. Istraživanje je obuhvatilo 4.656 parova starijih od 50 godina, kako u braku, tako i u vanbračnoj zajednici, i trajalo je od 1996. do 2016. godine.

- Parovi koji redovno piju žive duže zajedno od onih veza u kojima nijedan partner ne pije ili samo jedan pije. Takođe, lagano opijanje predviđa bolju stopu preživljavanja među pojedincima i njihovim partnerima u poređenju sa uzdržavanjem od alkohola i obilnog pijenja - objasnio je profesor.

Rezultati studije pokazali su da parovi sa sličnim ili istim navikama pijenja žive duže zajedno od onih koji nemaju te navike, ali samo pod uslovom da ne preteruju. Ovo otkriće izazvalo je pažnju javnosti i postalo predmet interesovanja.

Foto: shutterstock

Kakvi parovi su srećniji u vezama


Istraživači su pratili navike parova kroz period od dve decenije, beležeći njihove obrasce konzumiranja alkoholnih pića. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su parovi koji su redovno konzumirali po nekoliko pića zajedno pokazali duži životni vek. Ova činjenica izazvala je interesovanje istraživača, koji nisu u potpunosti razumeli uzroke ovog fenomena, prenosi "Espreso".

Profesorka Birdit i njen tim priznaju da i dalje nije potpuno jasno zašto je zajedničko konzumiranje alkohola povezano sa dužim životom parova. Međutim, pretpostavljaju da postoji veza sa osećajem zajedništva, zadovoljstva i sreće unutar veze. Ova pretpostavka otvara nova pitanja o uticaju zajedničkih aktivnosti na kvalitet života parova u zrelim godinama.

- Može biti da parovi koji provode više slobodnog vremena zajedno, čak i uz umerenu konzumaciju alkohola, imaju bolji kvalitet braka - objasnila je profesorka Birdit, a piše Miror.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading