JEDINSTVO JE NEOPHODNO Nenad Vuković: Naša istina mora da se čuje u UN

Autor:

Vesti

18.05.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi moraju da govore svoju istinu što češće, što glasnije i jedinstveno. Jer je niko neće govoriti umesto njih, poručuje za Republiku predsednik Društva lobista Srbije

JEDINSTVO JE NEOPHODNO Nenad Vuković: Naša istina mora da se čuje u UN

Foto: Tanjug/AP

Sednica Generalne Skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici posle dva odlaganja zakazana je za četvrtak, 23. maj,  koji će u istoriji ostati obeležen kao jedan od  najtežih i najvažnijih dana za Srbiju i naš narod.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u Njujork da bi tada, u ime države i naroda iz Srbije i Republike Srpske, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa jer predaje, kako je najavio, nema i neće biti!

U toj borbi predsednik uživa sve snažniju podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo.

U razgovoru za Republiku i Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, naglašava da je u ovom političkom momentu jedinstvo je neophodno jer se  radi o srpskom narodu u celini.

- Srbi moraju da govore svoju istinu što češće, što glasnije i jedinstveno. Jer je niko neće govoriti umesto njih. A potrebno je da se naša istina čuje jer Srbija ima šta da kaže i činjenično i pravno i politički.

Inače, predsednik Vučić je, podsetimo,  izjavio da će ponovo  biti u sedištu UN,  od nedelje uveče sve do večernjih sati u četvrtak, i boriti za istinu uz poruku da nikada nećemo pognuti glavu pred onima koji bi ubedljivo najstradalniji narod na Balkanu da proglase genocidnim.

- Nas čeka težak posao, i da budem sasvim ličan, za mene možda najtežih sedam dana od kada sam premijer ili predsednik Srbije. Biću potpuno posvećen našoj borbi, znajući koliko je moćna mašinerija kolektivnog Zapada i znajući koliko su bogati, silni, moćni i bahati. Ali nemamo izbora. Saterali su nas u ćošak, a kada vas sateraju u čošak, onda više ne brinete o tome možete li da se sklonite ili možete li da izađete, jer iz čoška izlaza nema. Već se koncentrišete na ono što branite, a ono što branimo i ono što im nećemo dati da nam uzmu - to su čast, to je Republika Srpska i to je Republika Srbija. Borićemo se za Srbiju i snažnije i jače nego što su očekivali, kao što smo se borili do sada. I kad usvoje tu rezoluciju, borićemo se još snažnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading