REPUBLIKA SAZNAJE! Sednica Generalne skupštine UN o Rezoluciji o Srebrenici odložena za 22. maj

Autor:

Vesti

14.05.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica je trebala da se održi sutra, a na njoj je trebao da prisustvuje i predsednik Srbije.

REPUBLIKA SAZNAJE! Sednica Generalne skupštine UN o Rezoluciji o Srebrenici odložena za 22. maj

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj bi trebalo da se raspravlja o Rezoluciji o Srebrenici će najverovatnije biti ponovo odložena, i to za 22. maj, saznaje Republika.

Na taj način ova sednica će se po drugi put odložiti, jer prvobitno bila planirana da se održi još 2. maja.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro otići ponovo u Njujork zbog borbe Srbije protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici, ali kako saznajemo, pre toga putuje u Kotor sa Sinišom Malim, ministrom finansija i Tanjom Miščević, ministarkom za evropske integracije.

Kako stvari sada stoje, Vučić će u Njujork otići posle vikenda na sednicu Generalne skupštine UN o Rezoluciji o Srebrenici s tim što postoji mogućnost da opet ne bude pomerena.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA BOVAN-HARČENKOM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju.", naveo je predsednik Vučić.

Predsednik je dodao i da su razmenjena mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona.

"Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak.", dodao je Vučić.

"Naglasio sam da je za našu zemlju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.", istakao je i dodao: "Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije.", stoji u objavi predsednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Zoraja

14.05.2024 15:23

Oni ne odustaju , a ne odustajemo ni mi. Bruka alijanse je sve vidljivija.