LOŠE VESTI ZA ZELENSKOG, NE PIŠE MU SE DOBRO! Bivši savetnik Pentagona izneo CRNE prognoze za predsednika Ukrajine

Autor:

Svet

18.05.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je nedavno rekao da sada nije pravo vreme za održavanje izbora i da bi ovo pitanje trebalo staviti na čekanje

LOŠE VESTI ZA ZELENSKOG, NE PIŠE MU SE DOBRO! Bivši savetnik Pentagona izneo CRNE prognoze za predsednika Ukrajine

Foto: X/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський/Printscreen

Bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, izneo je svoje prognoze o svrgavanju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog do kraja specijalne operacije.

Prema Mekgregorovim rečima, postoji nekoliko mogućih scenarija za uklanjanje Zelenskog sa vlasti, uključujući i mogućnost da bude primoran da napusti zemlju.

Mekgregor je upozorio da bi ruske trupe mogle da stignu do grada Odese ukoliko kijevski režim ne preduzme određene korake.

- Sumnjam da će se to dogoditi unutar zemlje i njegovi ljudi od poverenja će morati da odu mirno ili će na kraju biti postavljeni uza zid i streljani, otrovani ili nešto drugo - rekao je Mekgregor.

Neizvesnost oko predsedničkih izbora

Iako su predsednički izbori u Ukrajini trebalo da se održe 31. marta 2024. godine, oni nisu održani zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije.

Zelenski je istakao da sada nije pravo vreme za održavanje izbora i da bi ovo pitanje trebalo staviti na čekanje.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjavio da bi pitanje priznavanja Zelenskog za predsednika Ukrajine moglo da izgubi aktuelnost do 21. maja.

- Nećemo ništa učiniti, mi ćemo čekati da izbije ova tragedija, čak i ne mislim da će CIA ili MI6 nužno intervenisati da uklone Zelenskog - zaključio je Mekgregor.

Problemi i napetosti na liniji fronta

Pukovnik Mekgregor je takođe upozorio da bi, ukoliko Kijev ne preduzme odgovarajuće korake, ruske trupe mogle da zatvore jaz na liniji fronta od istočne linije reke Dnjepar, što bi rezultiralo stvaranjem neutralne demilitarizovane zone.

- Mislim da nema interesa za odlazak na drugu stranu Dnjepra sa izuzetkom Odese, inače verujem da će oni nastaviti da napreduju ako Kijev ne preduzme korake. Zelenski je upozoren da će u suprotnom ruske trupe zatvoriti jaz na liniji fronta od istočne linije reke Dnjepar.

 

Ove prognoze bivšeg savetnika Pentagona ukazuju na sve veće napetosti u Ukrajini i povećanu neizvesnost u vezi sa političkom situacijom u zemlji.

S obzirom na kompleksnost situacije, ostaje da se vidi kako će se događaji dalje razvijati i kakav će uticaj imati na unutrašnju i spoljnu politiku Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading