ŠOK: FIFA razmtra isključenje jedne reprezentacije iz fudbalskih takmičenja!

Autor:

Sport

17.05.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše se piše Izraelu.

ŠOK: FIFA razmtra isključenje jedne reprezentacije iz fudbalskih takmičenja!

Foto: Republika.rs

Đani Infantino

Internacionalna fudbalska federacija je sazvala hitan sastanak zbog potencijalnog izbacivanja Izraela iz svih fudbalskih takmičenja usled ratnog delovanja na tlu Gaze. Pritužbu i predlog za isključenje Izraela iz svih sportskih manifestacija je uputila Palestina na Kongresu koji se održava u Bangkoku. Podršku su dobili od Alžira, Iraka, Jordana, Sirije i Jemena, te predložili da glasanje bude održano već danas, ali je ono pomereno za sredinu jula.

Navedene zemlje su optužile Izrael za genocid i izvršenje ratnih zločina nad civilima u pojasu Gaze, gde su sukobi najžešći. Bolnice i ostali civilni objekti su konstantno meta granatiranja, što je izazvalo pozitivne komentare podrške inicijativi Palestine. U ovom kontekstu, podseća se na isključenje Rusije iz sportskih događaja bez glasanja, te se zahteva isti epilog i za Izrael.

Postavlja se pitanje očekivanja iste sudbine za Izrael kao što je to bio slučaj sa Rusijom, s obzirom na snažnu podršku koju Izrael uživa od strane Sjedinjenih Američkih Država i zapadne Evrope. Ova podrška stvara sumnju da će Izrael biti suočen sa istom sudbinom kao Rusija, uprkos zahtevima za njihovo isključenje iz sportskih takmičenja.

Kroz isti scenario je prošla i nekadašnja Jugoslavija koja u periodu od 1992. do 1996. godine nije igrala nijedno takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading