U ŽIVOTU SU TEK JEDNOM POGREŠILI, ŠTO SU TOG JUTRA OTIŠLI U ŠKOLU! Potresne stihove o nastradalima u "Ribnikaru" napisao političar (FOTO)

Autor:

Vesti

03.05.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prvi pogled: škola kao sve druge, prvi je stih pesme posvećene tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar"

U ŽIVOTU SU TEK JEDNOM POGREŠILI, ŠTO SU TOG JUTRA OTIŠLI U ŠKOLU! Potresne stihove o nastradalima u "Ribnikaru" napisao političar (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić, twitter/@MilanKnezevic80

Milan Knežević, poslanik u Skupštini Crne Gore, napisao je potresnu pesmu povodom godišnjice masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Knežević je stihove podelio na svom X profilu.

OŠ "Vladislav Ribnikar"

Na prvi pogled: škola kao sve druge
Igralište, kamere, računari, crteži
Graja, smijeh, simapatije, tuge
Tromesječja, zadaci: lakši i teži

Ali to nikad više neće biti škola

Ko hiljade drugih na svijetu ovom
Za školski čas prekinut na pola
Svakom suzom, svijećom, slovom

U ukrštenici smrti koju su riješili
Da bi bliži bili Gospodnjem prestolu
A u životu su tek jednom pogriješili
Što su tog jutra otišli u školu

 

 

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading