IZRAELCI HITNO POZVANI U VAŠINGTON: Ono što će im Amerikanci reći u lice, NEĆE im se dopasti

Autor:

Svet

20.03.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogoršali su se odnosi dve zemlje posle izjave premijera Izraela Benjamina Netanjahua da Izrael neće slušati SAD kada je u pitanju invazija na grad Rafu u kojem živi više od milion izbeglih Palestinaca

IZRAELCI HITNO POZVANI U VAŠINGTON: Ono što će im Amerikanci reći u lice, NEĆE im se dopasti

Foto: Tanjug/AP

Delegacija Izraela će u skoroj poseti Vašingtonu dobiti predloge Sjedinjenih Američkih Država o tome kako da nastavi da goni Hamas bez velike kopnene operacije u Rafi.

Visoki američki zvaničnik rekao je za Tajms of Izrael da SAD neće samo reći Izraelu "ne smete to da uradite", već da će ponuditi "održive alternative koje pomažu u postizanju ciljeva".

Ova poseta Vašingtonu dešava se nakon što je premijer Izraela Bendžamin Netanjahu prihvatio poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena "da sasluša brige SAD o trenutnim planovima Izraela u Rafi i predloži alternativni pristup koji bi pogodio elemente Hamasa u Rafi i obezbedio granicu između Egipta i Gaze".

Papa Franja ponovo je pozvao danas na mirovne pregovore, ističući da se moraju uložiti svi napori da se okončaju ratovi u Ukrajini i Pojasu Gaze.

Papa je ukazao tokom obraćanja na Trga Svetog Petra da nikada ne treba zaboraviti da je rat uvek poraz i da zbog toga treba da se ulože svi napori za okončanje rata, preneo je Rojters.

Papa (87) je danas ponovo ograničio svoje učešće u obraćanju javnosti zbog zdravstvenih problema, odnosno zbog toga što se nije potpuno oporavio od bronhitisa i gripa. Papin pomoćnik je i danas pročitao većinu papinog obraćanja.

Papa Franja rekao je ranije ovoga meseca da Ukrajina treba da otpočne pregovore sa Rusijom.

Državni sekretar Vatikana kardinal Pjetro Parolin kasnije je objasnio da Rusija prvo treba da obustavi agresiju na Ukrajinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading