NA MOLBE ZAPADA DA TO NE ČINE, NE DAJU NI PET PARA: Izraelci krenuli sa masovnim napadima na Rafu

Autor:

Svet

26.04.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovništvo Rafe ne može na sever Gaze jer je potpuno uništen, a ne može ni na jug

NA MOLBE ZAPADA DA TO NE ČINE, NE DAJU NI PET PARA: Izraelci krenuli sa masovnim napadima na Rafu

Foto: Saher Alghorra/Zuma Press/Profimedia/Saher Alghorra/zuma Press/profimedia

Izraelska vojska izvela je tokom noći masovne napade na palestinski grad Rafu iako su najuticajnije države sveta upozorile njenu vladu da bi do dovelo do humanitarne katastrofe.

Izraelci su po ko zna koji put u 2024. godini pokazali da apsolutno ni pet para ne daju na molbe sa Zapada, te su gađali neke objekte u Rafi.

Lekari u opkoljenoj palestinskoj enklavi izvestili su o pet izraelskih vazdušnih napada na Rafu u kojima su pogođene najmanje tri kuće, a ubijeno je najmanje šest osoba, uključujući lokalnog novinara.

"Bojimo se onoga što će se dogoditi u Rafi. Nivo uzbune je vrlo visok", rekao je Reutersu u četvrtak Ibrahim Kraiši, palestinski ambasador u Ujedinjenim nacijama.

"Neki odlaze, boje se za svoje porodice, ali kuda mogu da odu? Ne smeju na sever i zato su ograničeni na vrlo malo područje."

Pojas Gaze dugačak je oko 40 kilometara i širok između oko 5 i 12 kilometara i jedno je od najgušće naseljenih područja na svetu.

U sedmom mesecu razornog vazdušnog i kopnenog rata, izraelske snage takođe su nastavile s bombardovanjem severnih i središnjih područja enklave, kao i istočno od Kan Junisa na jugu.

Ratni kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua sastao se "kako bi razgovarao o tome kako da se unište poslednji ostaci, poslednja četvrtina Hamasovih bataljona, u Rafi i drugde", rekao je portparol vlade Dejvid Mencer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading