CRVENA ZVEZDA DOVELA VELIKO POJAČANJE: Englez zadužio dres sa brojem deset

Autor:

Sport

19.05.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli potvrdili da su na dobrom glasu.

CRVENA ZVEZDA DOVELA VELIKO POJAČANJE: Englez zadužio dres sa brojem deset

Foto: ST/Nemanja Pančić

Fudbalski klub Crvena zvezda doveo je veliko pojačanje. Crveno-beli dres sa brojem deset zadužio je čuveni engleski muzičar Rod Stjuart, kojem je dres uručen u Beogradu gde je bio povodom svog koncerta, koji je održao u petak u beogradskoj Areni pred nešto više od 10.000 obožavalaca.

- Velika svetska zvezda Rod Stjuart je izrazio želju da poseduje zvezdin dres, a naša delegacija, koju je dočekao sa oduševljenjem, mu je tu želju i ispunila, te je na taj način Stjuart postao deo crveno-bele porodice - objavila je Zvezda.

 

 

Englez je na ovaj način stao u red brojnih svetskih značajnih ličnosti koje su dobile dres Zvezde na poklon. Naime, ne dešava se tako retko da ljudi koji su planetarno popularni i koji su se ostvarili u drugim oblastima izraze želju, ili na drugi način dođu vrednog crveno-belog poklona. Svakako najznačajnija imena su lideri po mnogima dve najmoćnije sile na svetu Amerike i Rusije.

Tako je Donald Tramp, bivši američki predsednik, letos dobio Zvezdin dres na poklon., doduše od košarkaškog kluba. Tramp je zadužio "jedinicu", a dres sa njegovim prezimenom su mu uručili predsednik Skupštine Arena Channels grupe Miloš Jovanović i generalni direktor Arena Channels grupe Nebojša Žugić. Osim dresa Zvezde Trampu je uručena i knjiga o srpskim manastirima.

Republika

Foto: instagram.com/milosjo

Donald Tramp dobio Zvezdin košarkaški dres

Interesantno, Zvezdinu "jedinicu", ali od fudbalskog kluba i ne u golmanskim bojama već u uobičajenim crveno-belim, još 2011. "zadužio" je predsednik Rusije Vladimir Putin. On je tada bio premijer Rusije, a na Marakani je bio gost na prijateljskom meču između Zvezde i Zenita.

Republika

Foto: Starsport

Putin na Marakani

Osim dresa, Putinu je uručena i mini replika pehara iz Barija osvojenog kao prvak Kupa evropskih šampiona 1991. Kad je video šta je dobio Putin je poželeo rukovodstvu kluba i rukovodstvu Zenita još jedan takav pehar u vitrinama. Protokolu premijera Rusije uručena je ikona "Beli anđeo", specijalan kimono - dar Džudo kluba "Crvena zvezda", počasna članska karta i ikona svetog Simeona mirotočivog, poklon navijača Crvene zvezde.

Pre četiri godine, januara 2020, dres Zvezde je dobio i engleski glumac Džon Čalis, poznat po ulozi Bojsija u kultnoj seriji "Mućke". On je zadužio "devetku".

 

 

- Legende uvek biraju pravi tim! Imali smo zadovoljstvo da ugostimo Bojsija, iz popularne britanske TV serije "Mućke". Legendarni glumac Džon Čalis posetio je našu kuću, a mi smo iskoristili priliku da mu pokažemo i Zvezdin muzej - poručili su iz Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Nikola

20.05.2024 19:56

Ja sam mislio da je Crvena Zvezda dovela novog igrača Engleza a ne pevača Rada Stjuarta