TRENER ŽIVKOVIĆ OBEĆAO I ISPUNIO: Bela Crkva će zasluženo i sledeće sezone biti u istom rangu takmičenja! (VIDEO)

Autor:

Sport

19.05.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako kvalitetno proleće BAK-a!

TRENER ŽIVKOVIĆ OBEĆAO I ISPUNIO: Bela Crkva će zasluženo i sledeće sezone biti u istom rangu takmičenja! (VIDEO)

Foto: FK Bak Bela Crkva

U okviru 28. kola Vojvođanske lige Istok ekipa Radničkog iz Kovina ugostila je sastav BAK-a iz Bele Crkve. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 15. pozicije i 18 osvojenih bodova, dok su gosti bili na 14. mestu u ligi sa osam bodova više.

Republika

Gostima je danas bio potreban bod da na tri kola pre kraja prvenstva i matematički osiguraju opstanak u ligi, dok je domaćin bio u jako teškoj situaciji, i upravo je protiv direktnog konkurenta za opstanak igrao danas.

Odlično su fudbaleri BAK-a ušli u meč, i već nakon osam minuta stigli su do prednosti. Mladi Dušan Jungić savladao je golmana Rnića, 1:0 za tim iz Bele Crkve. Par minuta desio se najlepši detalj na utakmici, Filip Sekulović sa nekih 30-tak metara lobuje čuvara mreže Radničkog, 2:0.

Furiozan start BAK-a rezultirao je ubrzo novim golom u mreži rivala, Jungić svojim drugim pogotkom na meču uvećava prednost svog tima na 3:0, igrao se 18. minut. Stali su nakon toga izabranici Petra Živkovića malo na loptu, dok je rival uglavnom pokušavao iz prekida da zapreti.

Do odlaska na odmor viđen je jedan pogodak, isti je pripisan kao "autogol" Igora Andrejića, 3:1 nakon prvih 45 minuta igre. 

Od samog starta drugog poluvremena domaći su zaigrali dosta bolje, dok su gosti mislili da je posao gotov. Mateja Subotić nakon jako lepe akcije sastava iz Kovina postiže gol za 3:2, Radnički stiže na samo gol zaostatka. 

Ubrzo nakon toga penal za Radnički, šansa da se dođe do izjednačenja i da se tok meča potpuno promeni, međutim golman Andrejić je uspeo da odbrani udarac, i tako je u velikoj meri sačuvao svoj tim potpunog kolapsa. 

 

 

Nakon odbranjenog jedanaesterca, gosti igraju dosta bolje, u listu strelaca se upisuje još jedan Jungić, ali ovoga puta Aleksandar, igrao se 76. minut, BAK vodi 4:2. Ubrzo nakon toga het-trik Dušana Jungića, klub iz Bele Crkve je opet na tri gola prednosti, 5:2.

U samom finišu utakmice domaći drugim golom Subotića ublažavaju poraz, 5:3 konačnih za BAK. 

Radnički (Kovin) - BAK (Bela Crkva) 3:5 (1:3)

Radnički: L. Rnić, A. Rnić (od 46' Milutinov), Ćirić (od 58' Sekulić), Biculjević, Subotić, Deliblaćanin, Kitić, Omega Roberts, Babić, Milanković, Ratković (od 58' Milenković)

BAK: Andrejić, Bekirovski, Jožić, Marić, Starović (od 63' Čolak), Simić (od 86' Crnogorac), Anđelić, Milković, A. Jungić (od 83' Jožić), D. Jungić (od 86' Trifunović), Sekulović (od 86' Kundičkov) 

 Bio je tim iz Bele Crkve na poslednjem mestu na tabeli nakon prvog dela sezone, ali je povratak trenera Živkovića i njegova velika nada u igrače i klub donela veliki rezultat. Da uspeh bude još veći, BAK je nakon 20 godina uspeo da opstane u zonskom stepenu takmičenja, do sada je u istom imao samo epizodnu ulogu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading