"DVE NEDELJE VIĐAMO OVAJ ZNAK" Šta predstavlja paganski simbol na ruskim vojnim vozilima

Autor:

Svet

12.05.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Runa verovatno predstavlja koplje nordijskog boga Odina.

"DVE NEDELJE VIĐAMO OVAJ ZNAK" Šta predstavlja paganski simbol na ruskim vojnim vozilima

Foto: www.profimedia.rs

Ruske trupe koje su nedavno prodrle u Harkovsku oblast nose posebne oznake na vojnim vozilima.

Oružane snage Rusije na početku invazije, podsetimo, koristile su latinična slova Z i V na tenkovima i drugim vojnim vozilima dok prema navodima pojedinih blogera jedinice operativne grupe "Sever" sada koriste simbol koji izgleda kao krst sa rombom.

- Dve nedelje viđamo ovaj znak na opremi koja radi u pravcu Harkova. Deluje da je u pitanju drevni slovenski vedski simbol za plodnost, međutim, ako se pažljivo pogleda vidi se da je severna runa. Surova zemlja i jaki ratnici. Verovatno su tako označeni odredi severa - navodi Telegram kanal Arhangel Specnaza.

Runa verovatno predstavlja koplje nordijskog boga Odina.

- Gungir je mitsko oružje koje ne može da se pokvari i sposobno je da pogodi bilo koju metu - navodi Arhangel Specnaza.

Ukrajinski vojni Telegram kanal DeepState ukazuje na dva pravca ruske ofanzive. Jedan vodi ka Harkovu preko naselja Lipci gde su ruske trupe već formirale položaje u okolnim selima dok drugi ide preko strateški važnog grada Vovčanska.

Podsetimo, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, izjavio je danas da se na liniji fronta u Harkovskoj oblasti situacija pogoršala i da se trenutno nastavljaju borbe u pograničnim oblastima duž granice sa Ruskom Federacijom.

On je primetio da je generalno situacija na frontu i dalje zaoštrena, prenosi agencija Interfaks.

- Neprijatelj aktivno napada naše jedinice u nekoliko pravaca sa ciljem da napreduje dublje u teritoriju Ukrajine - napisao je Sirski na svom Telegram kanalu.

On je ukazao da jedinice Oružanih snaga Ukrajine vode teške odbrambene borbe i da su pokušaji ruskih snaga da probiju ukrajinsku odbranu zaustavljeni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading