DOBILI NOVAC OD UKRAJINACA: Uhapšena dva Rusa zbog pripremanja terorističkog napada!

Autor:

Svet

23.05.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U snimku koji je podelila FSB, jedan od optuženih objašnjava da je sa svojim drugom tražio posao kada ih je kontaktirao muškarac putem platforme Telegram

DOBILI NOVAC OD UKRAJINACA: Uhapšena dva Rusa zbog pripremanja terorističkog napada!

Foto: X/YuraYakunin

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je privela dva stanovnika Nižegorodske oblasti zbog pripremanja terorističkog napada kod železničke infrastrukture, za novčanu naknadu od Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

"U pripremi za činjenje zločina, optuženi su izviđali infrastrukturne objekte za transport i nabavili i pripremili delove za zapaljivu napravu domaće izrade, koji su zaplenjeni tokom pretrage u njihovom prebivalištu", navodi se u saopštenju FSB, prenose RIA novosti.

Dodaje se da je utvrđeno da su optužene regrutovali predstavnici SBU da bi "sproveli sabotažu i terorističke aktivnosti kod infrastrukturnih objekata železnice".

U snimku koji je podelila FSB, jedan od optuženih objašnjava da je sa svojim drugom tražio posao kada ih je kontaktirao muškarac putem platforme Telegram.

Inače, šef Glavne uprave za komunikaciju Oružanih snaga Rusije i zamenik načelnik Generalštaba Vadim Šamarin uhapšen je danas zbog sumnje za primanje mita.

"Sud je odobrio zahtev istrage za određivanje preventivne mere u vidu pritvora za Vadima Šamarina", rečeno je iz vojnog suda 235. garnizona, prenose RIA Novosti.

Ruski medij dodaje da se sumnja da se sumnja da je general-pukovnik primao mito "u naročito velikim razmerama".

Šamarinu preti kazna do 15 godina zatvora po optužbi za primanje mita u posebno velikim razmerama, rečeno je za RIA Novosti u vojnom sudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading