MONSTRUM USKORO NA SLOBODI! Dobio DVE DOŽIVOTNE, sada ga puštaju! Majka ŽRTVE besna, sina joj ubio MUČKI! (FOTO)

Autor:

Svet

15.06.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo eventualno puštanje na slobodu izaziva opravdan strah i zabrinutost u javnosti

MONSTRUM USKORO NA SLOBODI! Dobio DVE DOŽIVOTNE, sada ga puštaju! Majka ŽRTVE besna, sina joj ubio MUČKI! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Endru Mekviker, dvostruki ubica koji je prvi put osuđen na doživotnu kaznu sa samo 15 godina, sada se suočava sa mogućnošću puštanja na slobodu nakon samo šest godina od izricanja druge doživotne kazne.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, izazivajući burne reakcije i postavljanje pitanja o pravdi i bezbednosti.

Ubistvo Tonija Haringtona

Na Badnje veče 1999. godine, u Dansteblu, Bedfordšir, Endru Mekviker je izvršio svoje prvo ubistvo, prerezavši grlo Toniju Haringtonu (20) polomljenom flašom.

Ovaj užasan zločin je obeležio Mekvikera kao nasilnika od najranijeg doba.

Druga doživotna kazna zbog smrti Tima Smita

Devetnaest godina kasnije, Mekviker je osuđen na drugu doživotnu kaznu zbog smrti Tima Smita (57) koga je gurnuo tokom provale u Halbridžu, Eseks.

Smit je kasnije preminuo zbog povreda na mozgu, što je dovelo do dodatne presude  Mekvikeru.

Zahtev za uslovnu kaznu i reakcija javnosti

Nakon niza prethodnih osuda za nasilje i krađu, Mekviker sada ima mogućnost da traži uslovnu kaznu i eventualno bude pušten na slobodu.

Ova vest je izazvala bes Džuli Harington, majke ubijenog Tonija, koja je javno postavila pitanje - koliko puta neko može biti osuđen na doživotnu kaznu pre nego što ostane u zatvoru?

Drugi slučaj krivičnog dela i hapšenje

Pored ubistava, Mekviker je osuđen i zbog drugog krivičnog dela - pljačke kuće u Halbridžu, Eseks, tokom koje je preminuo Timoti, a Mekviker i njegov saučesnik su ukrali torbu punu novca i vrednu dizajnersku odeću.

Nakon hapšenja, Mekviker je priznao svoje učešće u pljački, što je dovelo do daljeg zakonskog postupka.

Ovaj slučaj izaziva ozbiljnu zabrinutost i pokreće pitanja o pravosudnom sistemu i adekvatnosti kazni za takve teške zločine.

S obzirom na Mekvikerovu istoriju nasilja i kriminalnih dela, njegovo eventualno puštanje na slobodu izaziva opravdan strah i zabrinutost u javnosti.

Fotografiju ubice možete pogledati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading