SVEŠTENIKU SPC PONOVO DEMOLIRAN AUTOMOBIL U BERANAMA! Cela porodica mu strepi za bezbednost!

Autor:

Svet

15.06.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao jedan od mogućih motiva napada na privatnu imovinu pominje se i etnička pripadnost uz bojazan da može doći i do ugrožavanja bezbednosti i fizičkog integriteta, saopšteno je uz Saveta za za građansku kontrolu rada policije.

SVEŠTENIKU SPC PONOVO DEMOLIRAN AUTOMOBIL U BERANAMA! Cela porodica mu strepi za bezbednost!

Foto: youtube.com/Barinfo Tv

Automobil S.R., sveštenika Srpske pravoslavne crkve, ponovo je bio meta vandalizma u Beranama. Porodica je potvrdila da je vozilo demolirano na parkingu ispred njihove zgrade, izražavajući zabrinutost za svoju bezbednost. Ovo nije prvi put da je vozilo oštećeno, a počinioci prethodnih napada nisu pronađeni, što dodatno povećava strahovanja porodice.

Napadi na imovinu sveštenika podstakli su bojazan da bi sledeći korak mogao biti fizički napad. Porodica ističe da su napadi možda motivisani mržnjom i nacionalnom pripadnošću, a strahuju i od ugrožavanja svoje bezbednosti i fizičkog integriteta.

Savet za građansku kontrolu rada policije je reagovao na ovaj slučaj, pišu Novosti, zahtevajući od direktora Uprave policije Aleksandra Radovića da se preduzmu odgovarajuće mere i radnje kako bi se rasvetlili napadi na imovinu sveštenika. Takođe, Savet je preporučio da odgovarajući starešina iz Odeljenja bezbednosti Berane uspostavi kontakt sa oštećenom porodicom i informiše ih o aktivnostima policijskih službenika.

- Kao jedan od mogućih motiva napada na privatnu imovinu pominje se i etnička pripadnost uz bojazan da može doći i do ugrožavanja bezbednosti i fizičkog integriteta. Savet je od direktora Uprave policije Aleksandra Radovića zatražio da naloži preduzimanje odgovarajućih mera i radnji kako bi se rasvetlili raniji i najnoviji napad na imovinu a Savetu o preduzetom pružila detaljna informacija - saopšteno je uz Saveta za za građansku kontrolu rada policije, koji je direktoru Uprave policije uputio preporuku da "odgovarajući starešina u Odeljenju bezbednosti Berane ostvari neposredni kontakt sa oštećenom porodicom i informiše ih o aktivnostima i daljem planu delovanja policijskih službenika.


Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading