STRAHOVITA PUCNJAVA U AKVA PARKU! Veliki broj ranjenih, među njima i deca!

Autor:

Svet

16.06.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac je ispalio preko 30 metaka, pa ponovo napunio pištolj!

STRAHOVITA PUCNJAVA U AKVA PARKU! Veliki broj ranjenih, među njima i deca!

Foto: pixabay.com

Više od 10 ljudi, uključujući decu, ranjeno je u pucnjavi u akva parku u blizini Detroita u subotu uveče, saopštila je policija, nazvavši incident nasumičnom pucnjavom.

Osumnjičeni je još uvek bio na slobodi kasno u subotu, ali policija je rekla da veruje da je bio sateran u ćošak u obližnjoj kući. Na licu mesta pronađen je pištolj, saopštila je policija.

Čovek je ispalio oko 30 hitaca iz poluautomatskog Glok kalibra 9 mm u parku Brooklands Plaza Splash Pad u Rochester Hills, Michigan, oko 17 sati. Naoružani napadač je ponovo napunio pištolj nekoliko puta, rekao je šerif okruga Okland Majkl Bušard na konferenciji za novinare.

Nije odmah jasno da li je bilo mrtvih, saopštila je policija, koja je prvobitno saopštila da je pet osoba poginulo. Ročester Hils se nalazi oko 50 kilometara severno od Detroita.

Susedna zajednica Oksford Tovnship, takođe u okrugu Okland, bila je poprište masovne pucnjave u školi 2021. godine u kojoj je tada 15-godišnji učenik Itan Krambli ubio četiri učenika i ranio još šest učenika i nastavnika u srednjoj školi Oksford.

"Ovo je veliki udarac za nas ovde u okrugu Okland", rekao je Boučard.

"Prošli smo kroz toliko tragedija. Čak ni ne razumemo u potpunosti šta se dogodilo u Oksfordu", dodao je on.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer rekla je na Iks da joj je "srce slomljeno" kada je saznala za pucnjavu u Ročester Hilsu.

Šta raditi ukoliko smo ranjeni vatrenim oružjem

Kada se nađemo u situaciji da smo ranjeni vatrenim oružjem, važno je znati kako pravilno reagovati i šta preduzeti kako bismo povećali šanse za preživljavanje i smanjili rizik od komplikacija. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti u ovakvoj situaciji:

Smirite se i pozovite pomoć
Prvo i najvažnije, potrebno je zadržati smirenost i odmah pozvati hitnu pomoć. Brza reakcija i pravovremena medicinska intervencija mogu značajno uticati na ishod povrede.

Prestanite krvarenje
Ako je povreda praćena krvarenjem, potrebno je odmah preduzeti mere kako biste zaustavili krvarenje. Možete pritisnuti ranu čvrstim zavojem ili čistim komadom tkanine kako biste smanjili gubitak krvi.

Položaj telaUkoliko je moguće, osoba koja je ranjena treba da bude postavljena u položaj koji će smanjiti rizik od dodatnih povreda, ali i olakšati disanje i cirkulaciju krvi.

Ne uklanjajte metak
Ne pokušavajte sami da uklonite metak ili bilo koji drugi predmet koji je uzrok povrede. To može izazvati dodatna oštećenja i komplikacije. Sačekajte stručnu medicinsku pomoć.

Pratite vitalne znake
Važno je pratiti vitalne znake osobe koja je ranjena, poput pulsa, disanja i svesti. Ove informacije će biti od velike pomoći medicinskom osoblju koje stiže na intervenciju.

Podrška i ohrabrivanje
Osoba koja je ranjena može biti u šoku i osećati strah. Vaša podrška i ohrabrivanje mogu imati pozitivan uticaj na njen emotivni i mentalni status, što takođe može biti od velike važnosti.

Čekanje hitne pomoći
Kada je hitna pomoć stigla, važno je pružiti im sve potrebne informacije o povredi i pružiti saradnju kako bi se osoba što pre transportovala do medicinskog centra.

Ukoliko se nađete u situaciji da ste ranjeni vatrenim oružjem, ovi koraci mogu biti od presudnog značaja za vaše preživljavanje. Važno je da ostanete smireni i da imate na umu da je brza reakcija ključna.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading