UŽAS ISPRED PRODAVNICE: Dva maskirana dečaka zbog bezazlene svađe BEJZBOL PALICOM pretukli osnovca!

Autor:

Svet

23.05.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očevici su bili šokirani prizorom

UŽAS ISPRED PRODAVNICE: Dva maskirana dečaka zbog bezazlene svađe BEJZBOL PALICOM pretukli osnovca!

Foto: Wikipedia-Kalush14net , Shutterstock

Prebijanje u Bačkoj Palanci

Učenik Osnovne škole ”Vuk Karadžić”, juče je brutalno isprebijan ispred jednog marketa u Banjaluci. Dečaka su palicama pretukli maskirani napadači, a on je potom prebačen u bolnicu.

Kako je potvrđeno u UKC Republike Srpske, dečak je u stabilnom zdravstvenom stanju.

"Pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja, svestan, orijentisan. Zadobio je blagu kontuziju mozga, te će uz terapijske preporuke lekara biti u toku dana otpušten iz UKC Republike Srpske", navode u UKC-u.

Kako navode, maloletnik je pretučen juče za vreme velikog odmora, kada ga je na izlasku iz marketa napala grupa mladića, prenosi ATV.

Neki od njih su bili naoružani palicama, a neki su bili i maskirani i nakon tuče su se razbežali.

Kako se saznaje policija je identifikovala sedam napadača i s njima se postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima.

Tatjana Vilendečić, direktorka OŠ ”Vuk Karadžić”, kaže da su radnici škole došli do saznanja da su četiri učenika njihove škole pre nastave bili u jednom kafiću gde su se verbalno sukobili sa grupom starijih maloletnika, koji su najverovatnije srednjoškolci. Raspravu je prekinuo konobar, koji ih je izbacio iz objekta.

"Tokom velikog odmora jedan od učenika, koji je učestvovao u toj raspravi, je otišao u market. Bio je u društvu sa drugim učenikom i na izlasku iz marketa je napadnut. To je bila sačekuša. Napadači su imali palice, neki su bili maskirani, a neki ne. Prvo su udarili tog učenika sa kojim su imali konflikt, a pretučeni učenik je njega branio. On je dobio udarac u leđa, pa su ga oborili", kaže Vilendečić.

Dodaje da mu je u pomoć pritekao jedan od roditelja, a ubrzo je došao zamenik direktora škole i nastavnik koji su razdvajali napadače od učenika.

Došla je i policija i napadači su se razbežali, bacajući palice. Stigla je i Hitna pomoć koji su povređenog dečaka prevezli u UKC Republike Srpske.

"Mi smo i ranije dolazili do informacija da se maloletnici skupljaju u jednom kafiću, te da se na platou, na putu između škole i autobuskog stajališta često dešavaju nekakva koškanja. Zato smo tražili od multisektorskog tima i policije da se tu pojača nadzor, ali zbog nedostaka ljudstva našem zahtevu nije udovoljeno, evo već godinu dana", rekla je Vilendečić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading