PREDSEDNIK DRŽAVE NAREDIO OTVARANJE AMBASADE U PALESTINI: Netanjahu će poludeti od besa!

Autor:

Svet

23.05.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Izraelu ne mogu da shvate kako je ova zemlja preko noći promenila stav prema njima i operacijama u Gazi

PREDSEDNIK DRŽAVE NAREDIO OTVARANJE AMBASADE U PALESTINI: Netanjahu će poludeti od besa!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Kolumbije Gustavo Petro naredio je otvaranje ambasade u palestinskom gradu Ramali, rekao je ministar spoljnih poslova Luis Žilberto Muriljo novinarima u sredu.

"Predsednik Petro dao je nalog da otvorimo kolumbijsku ambasadu u Ramali, to je sledeći korak koji ćemo preduzeti", rekao je Muriljo.

Muriljo je dodao kako veruje da će uskoro više zemalja početi da se zauzimati za priznanje palestinske države pred Ujedinjenim nacijama, što je već podržala Kolumbija.

Početkom ovog meseca je Petro, koji je već povukao kolumbijskog ambasadora iz Tel Aviva, rekao da će prekinuti diplomatske odnose s Izraelom zbog njegovih postupaka u Gazi.

Ambasada je zatvorena 3. maja.

Reagujući na izjavu američkog zvaničnika da predsednik Džozef Bajden smatra da palestinsku državnost treba dostići pregovorima, a ne jednostranim priznanjima, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je upitala Vašington kada su takvi pregovori vođeni o tzv Kosovu.

Ona je u objavi na svom Telegram kanalu podsetila da jednostrano proglašena nezavisnost tzv. Kosova nije došla kroz pregovore Beograda i Prištine, kao što se od Palestine traži da do državnosti dođe kroz direktne pregovore sa Izraelom.

''A šta američki predsednik ima sa Kosovom? Hoće li vas podsetiti kada su završeni 'bilateralni direktni pregovori između strana'? Naravno, neće. Nije bilo pregovora Beograda i Prištine koji su se završili priznanjem nezavisnosti regiona, niti legitimnog referenduma na Kosovu'', poručila je Zaharova.

Zaharova je istakla da nije bilo pregovora, već ''parade“ jednostranih, nelegitimnih priznanja navodne nezavisnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading