CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN IDU U FINALE, A ONDA TAMO... Marko Simonović otkrio GLAVNU PREDNOST crveno-belih nad crno-belima

Autor:

Sport

23.05.2024

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polufinalne i finalna serija u KLS Superligi igraju se na dve pobede. Tim Janisa Sferopulosa sutra dočekuje FMP (20.30), a četa Željka Obradovića Megu (18.30).

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN IDU U FINALE, A ONDA TAMO... Marko Simonović otkrio GLAVNU PREDNOST crveno-belih nad crno-belima

Foto: Starsport

Luka Mitrović i Alen Smailagić

Počinje obračun za poslednji trofej u domaćoj košarci ove sezone. Četiri najbolje ekipe u Srbiji započeće sutra polufinalne serije u Košarkaškoj ligi Srbije, odnosno u Superligi, pa će tako snage najpre odmeriti Partizan i Mega (18.30), dok će od 20.30 Crvena zvezda dočekati FMP. Polufinalne serije, kao i finale, igraju se na dva dobijena susreta, a prednost domaćeg terena imaju večiti rivali.

Gledajući celu sezonu, evidentno je da Zvezda ima ulogu favorita, da je drugi pik Partizan, a da onda slede Mega i FMP. Izabranici Janisa Sferopulosa su vezali čak osam uzastopnih titula u domaćem prvenstvu, a možda bi sada igrali i za jubilarnu desetu titulu da prvenstvo nije prekinuto u sezoni 2019/20 zbog pandemije korone. S druge strane, Partizan protekle dve sezone nije igrao Superligu, najpre jer su tako odlučili, dok su prošle godine, navodno, želeli, ali su zakasnili sa prijavom jer su u tom trenutku igrali četvrtfinalu seriju Evrolige protiv Reala i bili su u Madridu kada im je istekao rok.

Imajući sve ovo u vidu, Marko Simonović, nekadašnji košarkaš Zvezde, koji zna kako se osvaja Superliga u košarci, veruje da crveno-beli opet mogu do pehara, ali poziva na oprez.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Marko Simonović

- Očekujem pre svega dobru košarku i da na kraju pobedi najbolji. Nakon svega viđenog ove sezone, verujem da će Zvezda i Partizan biti u finalu i da crveno-beli mogu da nastave dominaciju. Međutim, niko nema pravo da unapred otpiše Megu i FMP, već da daju sve od sebe da dokažu da su bolji. Pre svega Partizanu neće biti lako protiv Mege, koja ima odličnu sezonu - rekao je Simonović, pa nastavio analizu:

- Partizanu je otežavajuća okolnost jer dve godine nije igrao domaće takmičenje, a drugi problem su stranci. Videli smo da je Željko Obradović morao da se odrekne dvojice jakih igrača (Džejms Naneli i Pi Džej Doužer). Partizanu su stranci nosioci igre, a to će biti i ta četvorica koja idu u Superligu. S druge strane, Zvezdi su nosioci igre domaći igrači - Teodosić, Nedović, Mitrović, Lazić, Davidovac... To može biti presudan faktor. Ponekad moraš da ima igrača koji će izginuti na terenu, koji zna šta je privrženost klubu.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda na domaći pogon: Teodosić, Nedović i Mitrović

Dotakao se Simonović i atmosfere na mečevima. On je pohvalio ambijent u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige i izrazio nadu da će sve biti u granicama dozvoljenog i u Superligi ako dođe do barem dva večita derbija.

- Na utakmicama kada je Zvezda bila domaćin u Pioniru sve je bilo fenomenalno. Nijedan papirić nije pao na teren, bilo je samo malo verbalnih uvreda. Isto je bilo i u Areni kada je Partizan bio organizator, bio sam na tom susretu. Daleko je to od haosa, nadam se da će i ovo takmičenje biti završeno fer i korektno - zaključio je Simonović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading