MALOLETNIK NAJAVIO SAMOUBISTVO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Policija hitno reagovala!

Autor:

Svet

12.05.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put...

MALOLETNIK NAJAVIO SAMOUBISTVO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Policija hitno reagovala!

Foto: Shutterstock

Policijski službenici Odseka za borbu protiv kompjuterskog kriminala Federalne uprave policije BiH su danas reagovali na dojavu Interpola o najavi samoubistva jednog maloletnika sa područja opštine Olovo. Ova situacija je izazvala zabrinutost među lokalnim zajednicama i nadležnim organima, te je iziskala hitnu akciju policije, prenosi Avaz.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici su uspeli da lociraju i identifikuju pomenutog maloletnika. Nakon pronalaska, maloletnik je prebačen nadležnom Centru za socijalni rad radi daljeg postupanja. Ova brza i efikasna reakcija nadležnih organa je od suštinskog značaja za sprečavanje potencijalnih tragedija.

Ovo nije prvi put da je Federalna uprava policije uspešno sprečila samoubistvo maloletne osobe. Naime, ovo je već 15. slučaj u poslednje dve godine u kojem su policijski službenici uspeli da intervenišu i spreče potencijalnu tragediju. Ova činjenica ukazuje na značaj preventivnog delovanja i brze reakcije policije u slučajevima ovakve vrste.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading