"VEŠTIČJI SABAT ILI RITUALNO SVETOGRĐE" Moskva se žestoko obrušila na ovogodišnju Pesmu Evrovizije (VIDEO)

Autor:

Svet

12.05.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija poslednjih godina ne učestvuje u takmičenju za Pesmu Evrovizije.

"VEŠTIČJI SABAT ILI RITUALNO SVETOGRĐE" Moskva se žestoko obrušila na ovogodišnju Pesmu Evrovizije (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, kazala je da je ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije "nadmašilo je svaki veštičji sabat ili ritualno svetogrđe“.

Ona je objavila video sa delovima nastupa učesnika Evrovizije iz raznih zemalja. Snimak prati muzika Igora Korneljuka koja se čula u sceni "bal kod satane" u seriji "Majstor i Margarita".

- Evrovizija 2024. nadmašila je svaku orgiju, veštičji sabat ili ritualno svetogrđe. Sahrana Zapadne Evrope se odvija uobičajeno. Bez iznenađenja - prokomentarisala je Zaharova na Telegramu.

Rusija poslednjih godina ne učestvuje u pomenutom muzičkom takmičenju. U februaru 2022. godine Evropska radiodifuzna unija saopštila je da zbog situacije u Ukrajini, Rusija neće imati predstavnike na Evroviziji.

Dan kasnije ruska državna TV i radio kompanija, Prvi kanal i Radio dom Ostankino objavili su prekidaju svoje članstvo u Evropskoj radiodifuznoj uniji.

Podsetimo, pobedu na 68. Pesmi Evrovizije odneo je predstavnik Švajcarske, Nemo, sa pesmom The Code, dok se naša Teya Dora našla na 17. poziciji sa 54 osvojena boda.

Ovo je treća pobeda Švajcarske, a prva nakon 1988. godine, kada je u Dablinu pobedila Selin Dion.

Srbija je kod žirija zauzela 18. mesto sa 22 osvojena poena. Od gledalaca Ramonda je dobila 32 poena.

Favorit žirija bila je Švajcarska sa 365 bodova, 2. mesto zauzela je Francuska sa 218 poena, dok je 3. mesto zauzeo Hrvat, Bejbi Lazanja, sa 210 bodova.

Gledaoci iz Evrope, Australije i vantakmičarskih država najviše bodova su dali upravo Hrvatskoj (ukupno 337 bodova). Drugi je bio Izrael (323), a treća Ukrajina (307).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading