IZRAEL ODLOŽIO NAPAD NA RAFU! Neće ništa da radi bez saglasnosti Amerike!

Autor:

Svet

28.04.2024

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski bezbednosni zvaničnik izjavio je da je Izraelska vojska spremna da evakuiše palestinske civile iz Rafe i da napadne uporišta Hamasa u tom gradu.

IZRAEL ODLOŽIO NAPAD NA RAFU! Neće ništa da radi bez saglasnosti Amerike!

Foto: Tanjug/AP

Džon Kirbi

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da je Izrael pristao da sasluša mišljenje i zabrinutosti SAD pre nego što pokrene invaziju na grad Rafa na jugu Pojasa Gaze. Kirbi je istakao da je Izrael pružio uveravanja Vašingtonu da neće napasti Rafu dok SAD ne budu imale priliku da sa izraelskim zvaničnicima podele svoje zabrinutosti i stavove u vezi sa tim napadom.

Kirbi je najavio da će američki državni sekretar Entoni Blinken posetiti region Bliskog istoka kako bi podstakao postizanje dogovora o privremenom prekidu vatre, za koji Vašington želi da traje najmanje šest sedmica. Takođe, istaknuto je da SAD očekuju da se privremeno primirje produži, a Kirbi je naglasio da se povećala isporuka humanitarne pomoći Pojasu Gaze.

Izraelski bezbednosni zvaničnik izjavio je da je Izraelska vojska spremna da evakuiše palestinske civile iz Rafe i da napadne uporišta Hamasa u tom gradu. SAD su saopštile da ne mogu da podrže izraelsku operaciju u Rafi bez odgovarajućeg plana za zaštitu civila.


Delegacija Hamasa će sutra posetiti Kairo radi razgovora o postizanju primirja. Ova vest dolazi nakon što je Izrael pristao da sasluša stavove i zabrinutosti SAD pre nego što preduzme akciju u Rafi. SAD očekuju da se primirje produži, a povećana isporuka humanitarne pomoći Pojasu Gaze dodatno naglašava značaj ovog razgovora.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading