IMAMO NA ČEMU DA RADIMO: Oglasio se Putinov kandidat za novog ministra odbrane Rusije

Autor:

Svet

13.05.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je dosadašnjeg ministra odbrane Sergeja Šojgua za sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije, a dosadašnjeg potpredsednika Vlade Andreja Belousova predložio za ministra odbrane

IMAMO NA ČEMU DA RADIMO: Oglasio se Putinov kandidat za novog ministra odbrane Rusije

Foto: Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP

Kandidat za ministra odbrane Rusije Andrej Belousov izneo je danas pred Savetom Federacije, na konsultacijama o svojoj kandidaturi, niz zadataka na kojima će raditi ako bude imenovan.

"Novčane nadoknade vojnim licima koja učestvuju u zoni specijalne vojne opercije, sve vrste isplata, danas je podignuta lestvica na najmanje 200.000 rubalja, ... ali život se ne svodi samo na novčana primanja, imamo na čemu da radimo, to se odnosi i na stambeno zbrinjavanje učesnika specijalne vojne operacije", rekao je Belousov, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da planira da posveti pažnju i vojnom zdravstvu i naveo da su mnogi učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini suočeni sa tim da nisu primljeni u civilne klinike, a vojne bolnice su pretrpane.

U Savetu Federacije, gornjem domu Federalne skupštine Rusije, danas se održavaju konsultacije o kandidatima za ministarska mesta u "bezbednosnom bloku", odnosno kandidatima za ministre odbrane, unutrašnjih poslova, pravde i za vanredne situacije.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je predložio Belusova za ministra odbrane.

Belousov je do sada bio potpredsednik Vlade Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je dosadašnjeg ministra odbrane Sergeja Šojgua za sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije, a dosadašnjeg potpredsednika Vlade Andreja Belousova predložio za ministra odbrane.

Prema saopštenju pres službe Kremlja, Sergej Lavrov ostaje ministar spoljnih poslova a načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading