Edmond pre smrti pretio da će otkriti MRAČNE TAJNE Škaljaraca?! Evo šta je ključni dokaz protiv Ibrahimovića

Autor:

Svet

23.05.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvomesečna istraga

Edmond pre smrti pretio da će otkriti MRAČNE TAJNE Škaljaraca?! Evo šta je ključni dokaz protiv Ibrahimovića

Foto: Facebook

Više državno tužilaštvo u Podgorici je pokrenulo dvomesečnu istragu protiv Dina Ibrahimovića (27) iz Bara, pripadnika "škaljarskog klana", zbog sumnje da je izvršio ubistvo Edmonda Mustafe. Istraga je brzo dala rezultate, s obzirom na to da je saslušan veliki broj svedoka, obavljen je broj veštačenja, a izveštaji su dostavljeni tužiocu. Iako motiv ubistva još nije zvanično saopšten, spekulisalo se da je Mustafa ubijen jer je pretila opasnost da postane nezgodan svedok za dojučerašnje saradnike.

Apelacioni sud je potvrdio da je pritvor Dinu Ibrahimoviću produžen na još dva meseca, a za dela za koja se sumnjiči zaprećene su zatvorske kazne od 10 godina i veće.

Dokazi i svedoci upućuju na sumnju

Sumnja da je Ibrahimović počinio ubistvo proizilazi iz dokaza sadržanih u spisima predmeta VDT-a, a pre svega iz izveštaja Forenzičkog centra u Danilovgradu o veštačenju prisustva barutnih čestica na levoj šaci Ibrahimovića, što ukazuje na mogućnost da je bio povezan sa procesom opaljenja iz vatrenog oružja. U rešenju o produženju pritvora Ibrahimoviću navodi se da sumnja proizilazi i iz iskaza svedoka R. Ž. i M. B., kao i iz iskaza ostalih saslušanih svedoka, koji su na detaljan, jasan i nedvosmislen način opisali događaj, prenosi Kurir.

Edmond Mustafa - nezgodan svedok

Pored toga što je Mustafa bio povezan sa "škaljarcima", pre smrti je na društvenim mrežama objavljivao kompromitujuće informacije o pripadnicima škaljarskog klana i najavljivao da će otkriti koga je sve ovaj klan likvidirao. Navodno, pregovarao je i sa tužilaštvom da postane svedok-saradnik, što je moglo biti pretnja za njegove dojučerašnje kompanjone.

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

Istražitelji su takođe istraživali sumnje da je Ibrahimović deo kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Šćepana Roganovića u februaru 2020. u Herceg Novom.


Nakon ubistva, grad Bar je bio blokiran, a Ibrahimović je ubrzo priveden. Policija je prilikom hapšenja pronašla automatsku pušku u crnoj putnoj torbi koju je Ibrahimović nosio prilikom upravljanja električnim trotinetom.

Iako motiv ubistva još nije potvrđen, ovaj slučaj baca svetlo na svet kriminalnih klanova i međusobnih obračuna, ali i na ulogu svedoka-saradnika u ovakvim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading