Saopštenje iz Grblja - Boka Kotorska, povodom sramne rezolucije o Srebrenici i još jednog pokušaja zlokobnog etiketiranja Srpskog naroda

Autor:

Vesti

23.05.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim saopštenjem želimo da se mi Srbi iz Boke Kotorske, Grbljani ogradimo od stava Vlade Crne Gore i ovih naših velikih evropejaca, navodi se u saopštenju iz Grblja, koje prenosimo u celosti.

Saopštenje iz Grblja - Boka Kotorska, povodom sramne rezolucije o Srebrenici i još jednog pokušaja zlokobnog etiketiranja Srpskog naroda

Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug News Agency official

Poštovana javnosti, 

Svjedoci smo zadnjih dana da je počela još jedna u nizu licemjernih kampanja protiv Srpskog naroda. 

Pitamo se dokle sve ovo ide?

Ovim saopštenjem želimo da se mi Srbi iz Boke Kotorske, Grbljani ogradimo od stava Vlade Crne Gore i ovih naših velikih evropejaca. 

Mi Grbljani smo Crpsko pleme u Boki Kotorskoj i dobro znamo što je zločin i genocid. 

U svakom vijeku i u svakom ratu baš mi smo preživjeli zločine i genocide! Udarali su na nas baš svi ovi današnji inicijatori ove famozne deklaracije. A njihovo licemjerje je toliko da niko neće ni da spomene stradanja Srpskog naroda kroz vjekove.

Gospodo iz „Evropske unije“ je li iko od vas čuo ikad za zločin u Pivi, za zločin u Velici, za genocid u Jasenovcu, za žutu kuću na Kosovu i Metohiji?

Znate li gospodo ko je strijeljao đake i narod u Kragujevcu?
Ove zločine ste izgleda zaboravili!
Gospodo, upravo vaš „Milosrdni anđeo“ je onaj anđeo što je nemilosrdno ubijao našu djecu, uništavao fabrike i sijao uranijum!
„Prijatelji naši dragi iz Evrope“, mi Srbi, vaši vjerni saveznici kroz vjekove, uvijek smo bili samo vaše topovsko meso! Uvijek ste bili licemjeri prema nama! A mi vam čvrsto obećavamo da se nikad nećemo odreći našeg Srpskog imene, naših običaja, naše kulture, naše Crkve i naše Svete vjere Pravoslavne!
Tako isto, nećemo se odreći ni našeg Kosova i Metohije i naše Republike Srpske!
Ovim putem pitamo Vladu Crne Gore:
Mislite li Vi na svoj narod? Mislite li na svoje pretke? Mislite li na svoje potomke?
Ili samo mislite na novac i da po svaku cijenu idemo ka Evropi?
Gospodo iz Vlade, 

Zašto ne pravite deklaracije o zločinima u Pivi, Velici, Kragujevcu, Zidanom Mostu, Lijevču Polju, Kamniškim Bistricama, Majevcu i Baru?

Mislimo da u današnjoj Crnoj Gori nema porodice koja nema nekoga u tim jamama, što okupatorskim, a što bratskim! 
Pravljenjem ovih deklaracija možda biste pomirili Crnu Goru!
Gospodo iz Vlade Crne Gore, jeste li se i vi odrekli Metohije? One zlatne Metohije kralja Nikole? (Sigurno se sada on prevrće u grobu.)
Znate li gospodo da su iste ove sile, što donose ove sramne deklaracije protiv Srpskog naroda, „naši Eropski prijatelji“ ili kako ih moderno sada zovemo „partneri“ istog Kralja Nikolu brodovima i topovima primorali da vrati Skadar u čijem oslobađanju je poginulo preko 15 000 vojnika!
Mi smo u školama učili o podvizima i stradanju velikih naših Kraljeva, Careva, Vojskovođa i Junaka! 
A šta ćete vi da ispričate vašoj djeci?
Dragi naši predstavnici, ne žurite toliko prema nečemu što i vi znate da nije iskreno! Ali ako već imate dobru kondiciju da trčite, ne gazite ponos svog naroda i ne upirite prstom u oči i srce našeg napaćenog naroda na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i Srbiji!
Veliki pozdrav iz Grblja, iz Boke Kotorske za sve ljude velikog i pravednog srca!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading