PUTIN ODLUČIO ŠTA ĆE BITI SA GENERALOM VALERIJEM GERASIMOVIM

Autor:

Svet

12.05.2024

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je doneo odluku i u vezi funkcije koju će obavljati Nikolaj Patrušev

PUTIN ODLUČIO ŠTA ĆE BITI SA GENERALOM VALERIJEM GERASIMOVIM

Foto: Printscreen/Twitter/TheDeadDistrict

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je saopštio da će Valerij Gerasimov i dalje obavljati funkciju načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

On je naglasio da imenovanje Andreja Belousova na mesto ministra odbrane neće uticati na vojnu komponentu, koja je oduvek bila u nadležnosti načelnika Generalštaba.

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov

 

O novoj ulozi Nikolaja Patruševa

Portparol Kremlja je takođe najavio da će Kremlj kasnije objaviti koju će funkciju obavljati Nikolaj Patrušev, bivši sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

Peskov je istakao da Patrušev i dalje ostaje aktivan u političkim aktivnostima, a da će javnost uskoro biti obaveštena o njegovim daljim koracima.

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Valerij Zalužni i Valerij Gerasimov

 

Andrej Belousov predložen za novog ministra odbrane Rusije

Savet Federacije je ranije saopštio da je predsednik Rusije Vladimir Putin predložio Andreja Belousova za novog ministra odbrane Ruske Federacije. Ova odluka dolazi u sklopu šire rekonstrukcije ruskog vojnog i političkog establišmenta.

Foto: Tanjug/AP

Nikolaj Patrušev

 

Portparol Kremlja je naglasio da će Gerasimov i dalje imati ključnu ulogu u vojnim operacijama i odlukama, te da se ne očekuju značajne promene u vojnom rukovodstvu.

Očekuje se da će uloga Belousova kao novog ministra odbrane doprineti daljoj stabilnosti i efikasnosti vojnog sektora Rusije.

Foto: Tanjug/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Andrej Belousov

 

- Savet Federacije primio je kandidate koje je predložio ruski predsednik Vladimir Putin za funkcije šefova niza federalnih ministarstava i resora. Za konsultacije su predloženi: za mesto ministra odbrane Andrej Removič Belousov - navedeno je na Telegram kanalu Saveta Federacije.

Tim povodom se oglasio i Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, koji je prokomentarisao ovu Putinovu odluku, preneo je Sputnjik.

- Putin je odlučio da bi na čelu ministarstva odbrane Ruske Federacije trebao da bude civil. Treba da budemo otvoreni za inovacije i napredne ideje - rekao je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading