EVO ZAŠTO JE PUTIN ODLUČIO DA SMENI ŠOJGUA! Dimitrij Peskov preneo važnu poruku!

Autor:

Svet

12.05.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treba da budemo otvoreni za inovacije i napredne ideje, rekao je Peskov.

EVO ZAŠTO JE PUTIN ODLUČIO DA SMENI ŠOJGUA! Dimitrij Peskov preneo važnu poruku!

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da bivši potpredsednik Vlade Rusije Andrej Belousov bude novi ministar odbrane Rusije.

- Savet Federacije primio je kandidate koje je predložio ruski predsednik Vladimir Putin za funkcije šefova niza federalnih ministarstava i resora. Za konsultacije su predloženi: za mesto ministra odbrane Andrej Removič Belousov - navedeno je na Telegram kanalu Saveta federacije.

Tim povodom se oglasio i Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, koji je prokomentarisao ovu Putinovu odluku.

- Putin je odlučio da bi na čelu ministarstva odbrane Ruske Federacije trebao da bude civil. Treba da budemo otvoreni za inovacije i napredne ideje - rekao je Peskov.

Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je danas Sergeja Šojgua za sekretara Saveta bezbednosti Rusije, čime je postavio jednog od svojih najbližih saveznika na ključno mesto u nacionalnoj bezbednosnoj strukturi.

Ova odluka dolazi nakon što je Putin predložio Andreja Belousova za novog ministra odbrane.

Savet Federacije je nedavno primio kandidate koje je predložio ruski predsednik za funkcije šefova niza federalnih ministarstava i resora.

Sergej Šojgu je veoma cenjen u Rusiji, ne samo zbog svog vojnog iskustva već i zbog uloge koju je imao u vođenju ruske vojne akcije u Siriji.

Njegovo imenovanje za sekretara Saveta bezbednosti dodatno potvrđuje njegov uticaj u ruskoj politici i bezbednosti.

Ova imenovanja dolaze u vreme kada Rusija nastavlja da igra značajnu ulogu u međunarodnim odnosima, posebno u kontekstu sukoba u Siriji i odnosa sa Zapadom.

Putinova odluka da postavi ključne ličnosti na odgovorne pozicije u državnoj strukturi jasno ukazuje na njegovu nameru da osigura stabilnost i efikasnost ruskog sistema bezbednosti i spoljnih poslova.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading