U TOKU JE MASOVNO OKUPLJANJE SRBA ISPRED VLADE CRNE GORE! Celo srpstvo pomno prati glasanje o rezoluciji o Srebrenici u GS UN! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.05.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć je takođe održan skup na istoj lokaciji, a najavljeno je da će se i danas pratiti glasanje o predloženoj rezoluciji na istom mestu

U TOKU JE MASOVNO OKUPLJANJE SRBA ISPRED VLADE CRNE GORE! Celo srpstvo pomno prati glasanje o rezoluciji o Srebrenici u GS UN! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/RTCG - Zvanični kanal

Ispred zgrade Vlade Crne Gore okupili su se građani kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo odlukom izvršne vlasti da podrže predloženu rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i kraljevine Crne Gore, jasno pokazujući svoju podršku tim simbolima.

Uz prisustvo sveštenih lica, skupu su prisustvovali i poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i potpredsednik opštine Berane Mladen Premović.

Organizatori i poruka skupa

Organizatori skupa su brojne organizacije kao što su Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO "Herceg" – Pljevlja, NVO "Srpska nit", NVO "Božuri", NVO "Stupovi", NVO "Miholjski zbor", NVO "Serdar" i Noćni vukovi.

Njihova poruka je jasna - smatraju da je podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način pokazala nepoštovanje prema žrtvama srpskog naroda i da se time poništavaju sve vrednosti njihove trodecenijske borbe.

Kontinuirani protesti

Ovo nije prvi put da se ispred zgrade Vlade Crne Gore održava ovakav skup.

Sinoć je takođe održan skup na istoj lokaciji, a najavljeno je da će se i danas pratiti glasanje o predloženoj rezoluciji na istom mestu.

Očigledno je da građani žele da kontinuirano izraze svoje nezadovoljstvo i da se bore za Srbiju i srpski narod.

Zastupanje vrednosti

Ovi protesti jasno pokazuju koliko su određene političke odluke osetljive za građane Crne Gore.

Njihovo uporno zastupanje vlastitih vrednosti i stavova ove organizacije čini značajnim akterima u savremenom političkom kontekstu.

S obzirom na podršku koju su dobili, ovi skupovi imaju potencijal da dalje oblikuju javno mnjenje i političke odluke u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading