ZELENSKI U RASULU, HITNO SE OBRATIO NACIJI: U toku su žestoke borbe u OVA dva dela Ukrajine! Rusi ostvarili USPEHE! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.05.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija je veoma kritična za ukrajinske snage i njihovu odbranu

ZELENSKI U RASULU, HITNO SE OBRATIO NACIJI: U toku su žestoke borbe u OVA dva dela Ukrajine! Rusi ostvarili USPEHE! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da se žestoke borbe vode u nizu sela u Harkovskoj oblasti i u raznim delovima Donjecke oblasti na istoku Ukrajine.

Prema njegovim rečima, ruske snage pokušavaju da se učvrste u nekim selima Harkovske oblasti, dok se u Donjeckoj oblasti beleži čak 30 oružanih sukoba u protekla 24 sata.

Ruski napad oklopnim vozilima

Zelenski je istakao da su ruske snage pokrenule veliki napad oklopnim vozilima na Harkovsku oblast, što je dovelo do žestokih borbi u tom regionu.

Ovaj napad je izazvao zabrinutost među ukrajinskim vlastima i civilnim stanovništvom.

Sukobi u Donjeckoj oblasti

Najnoviji izveštaj ukrajinskog predsednika ukazuje na intenzivne sukobe u Donjeckoj oblasti, posebno u oblastima Pokrovska, Limana i Kramatorska.

Ovo područje je postalo žarište oružanih sukoba i izaziva veliku zabrinutost među lokalnim stanovništvom.

Zelenski je takođe istakao da su ruske snage koristile sela u Harkovskoj oblasti kao polazište za dalje napredovanje, što dodatno komplikuje situaciju u tom regionu.

Ovakav razvoj događaja predstavlja ozbiljan izazov za ukrajinske snage bezbednosti i zahteva hitnu reakciju.

Ukrajinski predsednik nije pružio detalje o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti, ali je naglasio da se situacija pažljivo prati i da se preduzimaju sve neophodne mere kako bi se zaštitili civilni životi i teritorijalni integritet Ukrajine.

Situacija na istoku Ukrajine ostaje napeta i predstavlja ozbiljan izazov za vlasti u Kijevu, dok međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj događaja i izražava zabrinutost zbog eskalacije sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading