ZATEČENI RAZGOLIĆENI U KREVETIMA: U munjevitoj akciji policije zaplenjeno 1,5 tona droge u Hrvatskoj, PAO I ŠKALJARAC! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.05.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija razbila kriminalnu grupu

ZATEČENI RAZGOLIĆENI U KREVETIMA: U munjevitoj akciji policije zaplenjeno 1,5 tona droge u Hrvatskoj, PAO I ŠKALJARAC! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/ Kanal MUP-a RH i policije

Hrvatska policija je u jučerašnjoj akciji zaplenila 1,5 tona cveta industrijske konoplje. MUP je na svojem kanalu objavio i snimak ove akcije.

Na snimku se vidi kako policajci u munjevitoj akciji hapse razgolićene muškarce koje su zatekli u krevetima jedne privatne kuće. USKOK je otvorio istragu protiv desetorice pripadnika kriminalne grupe koja je na području Đakova uzgajala marihuanu.

Preduzetnik Domagoj Sedlić i Tripo Ivović, navodni pripadnik škaljarskog klana, završili su pod istragom koju je protiv njih pokrenuo USKOK. Deset osoba je u sredu uhapšeno širom Hrvatske u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a zbog sumnje da su se udružili u kriminalno udruženje u sklopu kojeg su proizvodili i preprodavali drogu, piše Večernji list.

- Osnovano se sumnja da su prvi i drugi okrivljeni u razdoblju od početka 2021. godine do 22. maja 2024. u Hrvatskoj i drugim državama članicama Evropske unije, okupili i povezali u zajedničko delovanje preostale okrivljene i više drugih zasad nepoznatih osoba u cilju kontinuiranog uzgoja, proizvodnje, skladištenja i dalje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama članicama EU velikih količina marihuane i industrijske konoplje koju su tretirali nanošenjem zabranjenih polusintetskih kanabinoida i tako ju dorađivali kao drogu - stoji u saopštenju USKOK-a.

Tokom istrage do sada je zaplenjeno oko 1,5 tona cveta industrijske konoplje, a pretražiće se i preostale površine na kojima su zasađene brojne sadnice te će se tokom istrage uraditi i potrebna veštačenja i druge dokazne radnje.

USKOK je sudiji istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv devetero okrivljenih, a jedan okrivljeni od ranije se nalazi u istražnom zatvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading