ZVEZDA POVELA PROTIV PARTIZANA U FINALU ABA POSLE TRILERA! ZAVRŠNICA ZA INFARKT U PIONIRU! Crno-beli ostali nadomak brejka!

Autor:

Sport

13.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 protiv Partizana u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige, pošto su pobedili večitog rivala pred svojim navijačima rezultatom 85:82!

ZVEZDA POVELA PROTIV PARTIZANA U FINALU ABA POSLE TRILERA! ZAVRŠNICA ZA INFARKT U PIONIRU! Crno-beli ostali nadomak brejka!

Foto: Starsport

Tradicija pobeđivanja na domaćem terenu u plej ofu AdmiralBet ABA lige se nastavlja - crveno beli su uspešno preskočili prvu prepreku u misiji "povratak na tron"!


Proključala je dvorana "Aleksandar Nikolić" mnogo pre nego što su ekipe izašle na teren. Delije su pokazale zašto je uprava donela odluku da se premesti iz Arene i svoje mečeve protiv Partizana igra u Pioniru.


Obe ekipe su ušle stegnuto u meč, a nešto konkretniji bio je Partizan na startu. Vodili su crno-beli kroz čitavu prvu deonicu, sve do pred kraj, kada je domaća publika po prvi put proključala. Teodosić je trojkom po ulasku na teren nagovestio prvo vođstvo domaćina, da bi ga Davidovac novim pogotkom van linije 6,75 potvrdio. Mučio se Partizan sa defanzivnim skokom, Smit je bacio loptu u ruke rivalu, ali nisu dali igrači Željka Obradovića da im se situacija otme kontroli. Ubrzo je Naneli uzvratio sa distance i omogućio crno-belima da odu na pauzu pred drugu deonicu sa +3.

Morali su večiti dobro da se pomuče ne bi li došli do samo jednog poena. Čak su oba tima i sa linije penala bili nikad nesigurniji, Zvezda ih je posle prve četvrtine promašila čak pet, a Zek Ledej je na startu druge neuspešno realizovao još dva. Probudio se u tim momentima Aleksa Avramović i sa šest poena, a potom i asistencijom za Nanelija, vodio crno-bele do najubedljivijih +9 do tada. Povratak domaćina započeo je otvaranjem "piste" crno-belih za Jaga dos Santosa koji se "prošetao" do zicera i naterao Obradovića da zove tajm aut, nakon kog je isti igrač "raspalio" Pionir trojkom za izjednačenje posle faula u napadu Kevina Pantera.
Mogla je Zvezda na poluvreme sa prednošću nakon što je Nedović pronašao usamljenog Davidovca, ali je u poslednjoj sekundi Zek Ledej pogodio sa poludistance za izjednačenje - 39:39.

Revija promašenih penala se nastavila i u drugom poluvremenu. Nedović je bio polovičan, da bi Naneli nešto kasnije takođe pogodio samo jedan od dva penala. Imali su crveno-beli dobar momentum posle trojke Davidovca za +4, ali su uporni bili gosti ne dozvolivši skokovima u napadu Zvezdi da se odlepi. Otišao je ipak domaćin na +7, kada se dogodio još jedan veliki hendikep za Nikolu Topića i crveno-bele. Mladi plejmejker se ponovo povredio protiv Partizana i morao je sa bolnom grimasom da napusti teren pomognut od strane medicinskog osoblja. Odgovornost je tada na sebe preuzeo Miloš Teodosić i pogodio trojku onako kako samo on ume, međutim, usledio je još jedan povratak crno-belih. Panter je uzvratio istom merom, a ponovo je "X" faktor bio Džejlen Smit koji je sa vezanih pet poena naterao Janisa Sferopulosa da zatraži tajm aut. Imao je nakon toga Ponitka šansu da pogotkom za tri potpuno poravna rezultat na isteku treće četvrtine, ali nije pogodio.

Potpuno se okrenula situacija kada je Kaboklo naslonio loptu na tablu za vođstvo Partizana posle dužeg vremena. Međutim, rezultatskoj klackalici nije bilo kraja, pošto je Bolomboj dao veoma bitan koš, a Lazić pogodio još važniju trojku u tranziciji kojom je ponovo raspalio Pionir. A onda, šou Džejmsa Nanelija - Amerikanac je sa dve trojke kao kap, i to iz nimalo lakih pozicija, ponovo poravnao rezultat na 71:71.

Imao je Partizan prednost na nešto manje od tri minuta do kraja, uhvatio je Kaboklo ritam, ali je njegov sunarodnik iz rivalskog tabora još jednom bio koban po crno-bele. Možda i ključne poene postigao je Jago kada je prošao pored Doužera i pogodio uz faul za erupciju u Pioniru. Međutim, tada se to nije moglo ni naslutiti, jer se Partizan vratio brzinom svetlosti i imao čak šansu da prevagne meč u svoju korist, ali je onda usledio haos.

Davidovac i Ledej su se bacili za loptu, nakon čega su sudije dosudile mrtvu loptu. Potrajalo je gledanje snimka nakon toga dobrih 10 minuta, posle čega je rečeno da je sat za igru prestao da radi u jednom momentu i umesto 24, ostalo je 14,7 sekundi do kraja.
Konačno su igrači skočili za loptu, a iako je Ledej bolje skočio, Davidovac je pokazao izuzetnu borbenost i došao do iste, nakon čega je fauliran. Zadržao je smirenost i pogodio oba penala, ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima...

Zanemeo je Pionir kada se činilo da je dosuđen faul pri Nanelijevom šutu za tri, ipak, Amerikanac je dobio šansu da izvede dva penala i oba je iskoristio. Još jednom su delije ostale bez glasa kada je Avramović izbio loptu Nedoviću, a Obradović zatražio čelendž u želji da lopta pripadne njegovom timu. Ipak, posed je ostao za crveno-bele, a Davidovac je posle još jednog faula bio staložen sa penala i doneo pobedu domaćinu. Avramović je promašio šut za pobedu sa pola terena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jago sa 18 poena, dok se kod gostiju najviše istakao ubedljivo najbolji Naneli sa 27.

Serija ostaje u Pioniru, a naredni meč se igra za dva dana.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

85:82 Nedović je promašio šut za tri. Sa druge strane Panter je imao napad, a Bolomboj je napravio faul nad kapitenom Partizana. Kevin je imao slobodna bacanja i oba pogodio. Velika drama se odigrala u završnici meča. Nedović je pokušao iz teške pozicije, ali nije uspeo. Ledej je faulirao Davidovca koji je imao slobodna bacanja i bio precizan oba puta. Na drugoj strani Mitrović pravi faul nad Nanelijem koji je imao slobodna bacanja koji je bio siguran oba puta. Fauliran je Davidovac, imao je dva slobodna bacanja i bio oba puta precizan i stavlja tačku na susret.

81:78 Nedović je imao slobodna bacanja i oba pogodio. Partizan je imao neuspešan napad, onda je Jago imao solo prodor, a Doužer je napravio faul nad sjajnim Brazilcem koji je imao slobodna bacanja gde je bio siguran. Kaboklo je zaustavio napad Zvezde, pa je proigrao Nanelija, koji je pokušao da pogodio trojku, ali nije uspeo. 

 

 

76:78 Novi faul nad Kaboklom koji je imao slobodna bacanja, a ovog puta je bio oba puta precizan. Naneli je pokušao da pogodi iz teškog šuta, ali nije uspeo. Jago je imao sjajan solo prodor, ali je Smit napravio faul nad Brazilcem, koji je imao dva slobodna bacanja i bio precizan oba puta. Kombinovali su Panter i Kaboklo, koji je šutirao i bio neprecizan, Ponjitka je imao ofanzivni skok, a Davidovac je napravio faul. Poljak je imao slobodna bacanja i oba puta bio siguran.

74:74 Naneli je pogodio oba slobodna bacanja. Na drugoj strani, Teodosić je na iskustvo iznudio faul od Kabokla, pa je imao tri slobodna bacanja i bio precizan sva tri puta. Potom je Teo napravio faul nad Kaboklom, pa je Brazilac imao slobodna bacanja, a imao je polovičan učinak. 

71:71 Nakon dužeg vremena Bolomboj pogađa za crveno-bele. Nakon perioda bez koševa, Lazić je pogodio trojku sa strane, a Zvezda je imala seriju od 5:0. Na drugoj strani Smit je sjajno asistirao do Nanelija koji je pogodio trojku. Paritzan je izgubio loptu, Lazić je proigrao Jaga koji je poentirao. Ponovo Naneli pogađa sjajnu trojku.

64:65 Smit je otvorio poslednju deonicu poenima. Potom Zvezda nije iskoristila svoj napad, ali je Ponjitka napravio faul. Imali crveno-beli loptu sa strane, Teodosić i Jago su promašili šuteve za tri poena. Mitrović je napravio faul nad Panterom, a onda je Kaboklo pogodio. Crno-beli su imali seriju od 10:0, a Zvezda je dobar period bez koša.

 

 

Treća četvrtina:

64:61 Naneli je postigao jako bitnu trojku na meču. Na drugoj strani Teo je imao sjajnu asistencjiu do Mitrovića koji se nalazio ispord koša i uspeo da zakuca.Naneli je napravio faul nad Mitrovićem koji je šutirao sa linije penala i oba puta bio precizan. Smit je postigao poene sa polu distance, a onda je Teodosić iskoristio nesporazum Nanelija i Ponjitke oko preuzimanja i poentirao trojkom. Potom je Panter odgovorio istom merom i pogodio trojku. Gedraitis promašuje trojku, a onda je Smit pogodio šut za tri. Potom se usledili promašaji koji su okončali ovaj deo meča.

Foto: Starsport

 

57:50 Crveno-beli su imali napad preko Mitrovića koji je fauliran od strane Smailagića. Luka je imao slobodna bacanja i bio oba puta precizan. Zvezda je imala napad preko Ledeja, ali je Tompikns sprečio pogodak uz faul. Zek je imao priliku sa linije penala i imao maksimalan učinak. Zvezda je organizivala napad preko Topića i Teodosića, imao je Miloš solo prodor, ali je fauliran od strane Ledeja. Teo je imao slobodna bacanja i bio oba puta precizan.

 

 

53:48 Gedraitis je pogodio slobodna bacanja. Potom je Avramović promašio šut, a onda je Zvezda imala napad preko Jaga koji je asistirao do Mitrovića, a on pogodio uz faul i imao slobodna bacanja, ali je bio neprecizan. Imao je Partizan napad, Panter je šutirao i promašio. Ogromna borba se vodila na parketu, crno-beli su imalli novi napad, ali se Zvezda odbranila. 

49:48 Naneli je došao do novih poena. Sa druge strane Jago je imao slobodna bacanja koja je realizovao. Naneli je bio vidno raspoložen za igru, pokušaj je iz teške pozicije, ali je fauliran. Amerikanac je imao slobodna bacanja, ali je imao polovičan učinak. Bolomboj nije uspeo da poentira, Ledej je bio dobar na defanzivnom skoku. Naneli je šutirao, ali nije pogodio, međutim, uspeo je Smailagić da pokupi loptu na ofanzivnom skokou i poentira.

43:47 Nakon nesupešnog napada Zvezde, crno-beli su organizovali napad, a Naneli je pogodio iz okreta. Nedović je pokušao da pogodi trojku, ali je promašio. Nakon serije promašaja Nedović je uspeo da pogodi na asistenciju Jaga iz čeonog auta. Ponovo je Nedović pogodio nakon solo prodora. Tim sa Malog Kalemegdana je imao dug napad, Jago je uposlio Davidovca koji je pogodio trojku.

40:41 Nakon odmora usledio je dug napad Partizana, ali nisu uspeli da poentira. Sa druge strane Naneli pravi faul, a potom je Ledej faulirao Nedovića koji imao slobodna bacanja. Nemanja je imao polovičan učinak sa linije penala. Kaminski je imao slobodna bacanja i pogodio oba, a ujedno to su mu bili prvi poeni na susretu. 

Druga četvrtina:

39:39 Naneli je prekunuo veliki nalet Zvezde i došao do novih poena. Potom na drugoj strani crveno-beli su promašili nekoliko šuteva. Takođe i sa druge strane crno-beli su pokušali preko Ledeja da dođu do trojke, ali nije bio precizan. Jago je imao šut sa linije penala i bio precizan. Avramović je promašio šut za tri, potom je Naneli pokupio loptu, dodao do Kaimsnkog, ali je njegov šut bio neprecizan. Davidovac je poentirao u narednomnapadu domaćina, a Ledej je na kraju prvog dela uz zvuk sirene pogodio i na odmor se otišlo nerešenim rezultatom.

 

 

 

35:35 Lazić pogađa trojku, a onda na drugoj strani je Doužer pokušao da uzvrati istom merom, ali je promašio. Usledila je serije Zvezde. Avramović je pokušao da šutne, ali je bio izblokiran. Ponjitka je uvalio vruć krompir Kaminskom, koji promašuje sa distance. Potom Jago pogađa za izjednačenje.

26:35 Aleksa Avramović je imao pokušaj za tri, ali nije uspeo. Međutim, Naneli ispravlja sve i pogađa trojku. Zvezda ne vraća pogodak, a Davidovac pravi faul na skoku i idemo na slobodna bacanja za Partizan, konkretno za Ponjitku. Reprezentativac Poljske je precizan oba puta i razlika raste na +9.

26:30. Crveno-beli su imali dug napad, ali nisu uspeli da realizuju poenima. Sa druge strane, Avrmaović je pogodio uz faul i bio precizan sa slobodnih bacanja. Topić sada lepo prolazi do koša. Avramović potom fauliran od strane Mitrovića, tako da je Zvezda ispunila bonus. Avramović je zatim poentirao, dok Partizan šalje Bolomboja na liniju za slobodna bacanja. Džoel je još jednom polovičan. Aleksa kao kap pogađa za tri i to je najvećih +7 za Partizan. Teodosić odmah vraća

25:20 Dva bacanja za Zeka Ledej, ali je bio neprecizan sa oba. Smailagić je potom faulirao Mitrovića pod košem na prijemu lopte, tako da ovoga puta neće biti bacanja. Tompkins bez trojke, a Avramović polaže na obruču i donosi maksimalnih +5 za Partizan. Faul pravi Kaboklo. Nema koša Tompkinsa još jednom, ali i Partizan propušta svoj napad. Lazić ne pogađa, a Mitrović je iskopao loptu i pogodio uz faul Kabokla. Pogodio je i slobodno bacanje. Onda faul Teodosića.Avramović je pogodio uz faul, a sa linije penala je bio precizan

 

 

Prva četvrtina:

17:20 Mitrović je pogodio za dva. Potom je Naneli na drugoj strani pogodio trojku, a Panter uz solo prodor postavio konačan rezultat u prvoj četvrtini.

13:15 Došao je Panter na drugoj strani do novih poena. Potom Smailagić pravi faul nad Mitrovićem koji je imao slobodna bacanja, a on je bio polovičan. Onda je Davidovac pogodio šut za tri i doveo Zvezdu u prvo vođstvo na susretu.

11:11 Bolomboj je pogodio jedno slobodno bacanje. Potom je i Gedraitis dobio slobodna bacanja, Litvanac je takođe bio polovičan. Na drugoj strani Samilagić je poentirao. Onda je Teodosić uzeo stvari u svoje ruke i pogodio trojku i izazvao erupciju u Pioniru.

6:9 Panter bio precizan oba puta sa linije penala, potom je Doužer pogodio poene iz teške pozicije, a Rokas Gedraitis je nakon jednog promašaja uspeo da pogodi. Potom su crno-beli imali dug napada, ali Panter nije bio precizan. Ostao je sam na trojci Bolomboj, pokušao je, ali nije bio uspešan. Na kraju faul Pantera na skoku. Nema trojke ni za Jaga, ali novi skok Zvezde, ponovo nema pogotka Bolobmoja. Ni Ledej nije mogao da pogodi iz driblinga. Bolomboj je fauliran od strane Kaminskog na zakucavanju.

4:5 Kaminski je proigrao Nanelija koji je pogodio trojku, Zvezda je pokušala preko Davidovca na odgovori na isti način, ali je promašio. Lopta je došla do Dos Santosa koji je poentirao.

2:2 Nakon nesupelog napada Zvezde, Partizan je imao napad preko Kevina Pantera koji je asistirao do Doužera, a solo prodorom imao polaganje i doveo crno-bele u prednost. Sa druge strane, Bolomboj je imao slobodna bacanja i imao maksimalan učinak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

13.05.2024 23:06

Zvezda 42 sl.bacanja a partizan 24,ispada da zvezda nije ni pravila fajlove a da ih je partizan pobio