ANGELA MERKEL OBJAVLJUJE KNJIGU: Njen naziv ima prejako značenje, a evo šta o njoj kaže bivša kancelarka Nemačke

Autor:

Svet

13.05.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Magazin Forbs ju je deset godina zaredom proglašavao ''najmoćnijom ženom sveta''

ANGELA MERKEL OBJAVLJUJE KNJIGU: Njen naziv ima prejako značenje, a evo šta o njoj kaže bivša kancelarka Nemačke

Foto: Tanjug/AP

Memoari bivše nemačke kancelarke Angele Merkel biće objavljeni krajem novembra, gotovo tri godine nakon što je ona napustila tu funkciju posle 16 godina, preneo je AP.

Merkelina knjiga, koju je napisala uz pomoć dugogodišnje saradnice i savetnice Bete Bauman, naslovljena je ''Sloboda'' i ima oko 700 stranica, a objaviće je izdavačka kuća "Kipener i Vič".

''Za mene, sloboda je da ne prestanete da učite, da ne morate da stojite već da napredujete, čak i kad napustite politiku'', rekla je Merkelova.

Izdavačka kuća saopštila je da će knjiga biti objavljena u više od 30 zemalja, ali nije precizirano u kojim.

Nakon što je funkciju kancelara preuzeo Olaf Šolc, Merkelova se uglavnom ne pojavljuje u javnosti, čak ni na događajima svoje Demohrišćanske unije.

Magazin Forbs ju je deset godina zaredom proglašavao ''najmoćnijom ženom sveta''.

Merkelova je prva žena kancelar u Nemačkoj, a od 2005. di 2021. vodila je Nemačku kroz svetsku finansijsku krizu, migracionu krizu i pandemiju kovid-19.

Nakon početka rata u Ukrajini Merkelova je okrivljena da nije na ispravan način rukovodila rusko-ukrajinskom krizom 2014. godine, na šta je odgovorila da je mir postignut 2015. obezbedio Kijevu dovoljno vremena da se pripremi za buduće nevolje, i da ne namerava da se izvinjava za svoje diplomatske napore.

Takođe je branila i odluku nemačke vlade da kupi velike količine prirodnog gasa iz Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading