SVET U NEVERICI: Evo koliko je Palestinaca u poslednjih nedelju dana moralo da zbog Izraelaca POBEGNE IZ RAFE

Autor:

Svet

13.05.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski ratni kabinet u četvrtak uveče izglasao odobrenje za "ograničeno proširenje" vojne operacije u Rafi

SVET U NEVERICI: Evo koliko je Palestinaca u poslednjih nedelju dana moralo da zbog Izraelaca POBEGNE IZ RAFE

Foto: Tanjug/AP

Oko 360.000 stanovnika Pojasa Gaze pobeglo je iz grada Rafa na jugu te palestinske enklave otkako je Izrael prošle nedelje naredio evakuaciju iz jednog dela grada, saopštila je danas Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć Palestincima u Gazi (UNRWA).

Istovremeno, ministarstvo zdravlja u Gazi koje vodi Hamas navelo je da je zdravstvenom sistemu preti kolaps "u roku od nekoliko sati", nakon što su zbog borbi blokirane isporuke goriva preko ključnih prelaza, prenosi Tajms of Izirael.

"Samo smo nekoliko sati udaljeni od kolapsa zdravstvenog sistema u Pojasu Gaze zbog nedostatka potrebnog goriva za rad generatora u bolnicama, ambulantnim vozilima i za transport osoblja", navodi se u saopštenju ministarstva.

Izraelski ratni kabinet u četvrtak uveče izglasao odobrenje za "ograničeno proširenje" vojne operacije u Rafi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su prošlog ponedeljka počele evakuaciju Palestinaca iz istočne periferije Rafe, pre nego što su izraelske snage ušle u tu oblast.

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć Palestincima u Gazi (UNRWA) saopštila je da je oko 300.000 ljudi pogođeno naredbama za evakuaciju u Rafi i Džabaliji, ali da bi brojke verovatno mogle biti i veće jer su to gusto naseljena područja.

Oko milion Palestinaca, koji su pobegli od sukoba u drugim delovima enklave, našlo je utočište u Rafi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading