NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA: Došlo je do tačke ključanja, za vikend sledi pakleni udar?

Autor:

Svet

11.05.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod je upozoren da ne ide ka granici

NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA: Došlo je do tačke ključanja, za vikend sledi pakleni udar?

Foto: X/Printscreen/@JewishWarrior13

Izraelska vojska pozvala je jutros stanovnike naselja u centralnom delu grada Rafe na jugu Pojasa Gaze da se evakuišu dok nastavlja operaciju protiv Hamasa u tom gradu.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avičaj Adrae objavio je na platformi X listu novih zona u Rafi iz kojih treba da se evakuišu Palestinci.

Civili se pozivaju da se evakuišu u proširenu humanitarnu zonu u oblastima Al-Mavasija i Kan Junisa.

Adrae je upozorio Palestince da se ne kreću ka izraelskoj granici, preneo je Tajms of Izrael.

Ovaj potez dolazi nakon što je izraelski ratni kabinet u četvrtak uveče izglasao odobrenje za "ograničeno proširenje" vojne operacije u Rafi.

IDF je u ponedeljak počeo evakuaciju Palestinaca iz istočne periferije Rafe, pre nego što su izraelske snage ušla u tu oblast.

Oko milion Palestinaca, koji su pobegli od sukoba u drugim delovima enklave, našlo je utočište u Rafi.

Više od 150.000 Palestinaca je već napustilo grad, preneo je Gardijan.

Poseban nalog za evakuaciju izdat je za oblast Džabalije na severu Pojasa Gaze gde je stanovnicima rečeno da se evakuišu u skloništa zapadno od grada Gaze, naveo je Adrae.

Najmanje 32 osobe su poginule, a na desetine ih je povređeno rano jutros u izraelskim raketnim i artiljerijskom napadima širom Pojasa Gaze.

Najmanje 24 Palestinca su poginula u izraelskim napadima na nekoliko oblasti u centralnom Pojasu Gaze, a najmanje sedmoro je ubijeno u napadu na Džabaliju, severno od grada Gaze, javila je palestinska novinska agencija WAFA.

Agencija navodi da pod ruševinama kuća ima zatrpanih tela. Ističe se da su izraelske snage bombardovale kvart Al-Salam u Rafi na jugu Pojasa Gaze i blizinu prelaza Rafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading