APSURD! ATALANTA POSLE OSVAJANJA LIGE EVROPE MOŽE DA POMOGNE, ALI I DA ODMOGNE ITALIJI! U pitanju je plasman u Ligu šampiona!

Autor:

Sport

22.05.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakvo veče u Dablinu!

APSURD! ATALANTA POSLE OSVAJANJA LIGE EVROPE MOŽE DA POMOGNE, ALI I DA ODMOGNE ITALIJI! U pitanju je plasman u Ligu šampiona!

Foto: www.profimedia.rs

Atalanta osvojila Ligu Evrope

Fudbaleri Atalante ostvarili su istorijski uspeh osvajanjem ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope. U finalu odigranom u Dablinu, ekipa iz Bergama savladala je Bajer iz Leverkuzena rezultatom 3:0. Ovaj trijumf otvara Italiji veliku šansu da naredne sezone ima čak šest timova u Ligi šampiona, što bi bio rekordan broj učesnika iz ove zemlje.

Spektakularna pobeda u finalu

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Atalanta - Leverkuzen

Atalanta je potpuno nadigrala ekipu Leverkuzena na "Aviva" stadionu u Dablinu, pri čemu je Ademola Lukman briljirao postigavši het-trik. Ovom pobedom, ekipa je takođe zaustavila impresivan niz Ćabija Alonsa, koji nije osetio gorčinu poraza na 51 uzastopnom meču u svim takmičenjima. Zanimljivo je da je ovo bio prvi meč na kojem novi šampion Nemačke nije uspeo da postigne pogodak.


Rekordni broj učesnika iz Italije u Ligi šampiona

Ukoliko Atalanta završi kao petoplasirana u Seriji A, Italija će imati šest timova u Ligi šampiona naredne sezone. Trenutno, ekipa ima dva boda manje od trećeplasirane Bolonje i četvrtoplasiranog Juventusa, ali ima realne šanse da se domogne petog ili šestog mesta na tabeli. U poslednja dva kola, Atalanta će se suočiti sa Torinom i Fjorentinom, timovima koji takođe žestoko konkurišu za mesto u evropskim takmičenjima.

Prvi evropski trofej posle 61 godine

Ovaj trijumf u Ligi Evrope predstavlja prvi evropski trofej za Atalantu nakon čak 61 godine. 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading