SMRT DEVOJKE (26) UZNEMIRILA JAVNOST! Lekari tvrdili da ima koronu i infekciju, a onda je za TRI NEDELJE umrla od JEZIVE BOLESTI!

Autor:

Svet

22.05.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka Andrea pokrenula hitnu kampanju u javnosti

SMRT DEVOJKE (26) UZNEMIRILA JAVNOST! Lekari tvrdili da ima koronu i infekciju, a onda je za TRI NEDELJE umrla od JEZIVE BOLESTI!

Foto: Facebook

Četiri godine nakon početka pandemije koronavirusa, Džesika Bredi (26) preminula je od raka, iako su lekari prvobitno pretpostavili da su njene zdravstvene tegobe rezultat infekcije mokraćnih puteva i koronavirusa.

Uprkos nekoliko negativnih testova koji su osporavali prvobitnu dijagnozu, Džesika je nakon tri sedmice saznala da boluje od uznapredovalog oblika raka, piše Daily Mail.

Nakon što je otišla u privatnu ambulantu, lekari su konačno dijagnostikovali Džesikin rak, ali već je bilo prekasno.

Foto: Facebook

Džesika Bredi

 

Simptomi poput gubitka težine, povraćanja i dugotrajnog kašlja koji je trajao pet meseci ukazivali su na ozbiljno oboljenje, ali je Džesika tek nakon odlaska u privatnu ambulantu dobila odgovarajuću dijagnozu.

Nakon što je primljena u bolnicu, Džesikino zdravstveno stanje se rapidno pogoršalo.

Rak se već proširio na kičmu, jetru, želudac, pluća, kosti i limfne čvorove, a lekari su bili nemoćni. Džesika je preminula u jutarnjim satima, dok je njena porodica spavala.

Njena majka, Andrea, ogorčena je zbog propusta u dijagnostici i nedostatka brige lekara.

Foto: Facebook

Džesika Bredi

 

Andrea je odlučila da pokrene kampanju za "Džesikin zakon" i prikupila je više od 323 hiljada potpisa.

Njen predlog je jednostavan - ukoliko nakon tri konsultacije pacijentovo stanje ostane nepromenjeno, simptomi eskaliraju ili nema potkrepljene dijagnoze, slučaj treba da ide na reviziju i novu procenu. Ova inicijativa ima za cilj da spreči slične tragične ishode kao što je bio slučaj sa Džesikom.

Andrea ističe da je neophodno da se podrže medicinski stručnjaci da budu proaktivniji u slučajevima u kojima pacijenti duže vremena imaju iste simptome.

Takođe, naglašava važnost rane dijagnostike kako bi se sprečile tragične situacije poput gubitka najmilijih.

Foto: Facebook

Džesika Bredi

 

Ova priča jasno ukazuje na potrebu za pažljivijim i temeljitijim pristupom u dijagnostici, kako bi se izbegle nepotrebne tragedije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading