PRODAJU SE VILA I GROBNICA SVETSKE ROK ZVEZDE! Unuka stala da odbrani dedino IMANJE, namirisala je OPASNU prevaru, hoće li se IZBORITI?! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.05.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavila se ključna informacija koja je dovela u pitanje autentičnost potpisa i Ugovora o poverenju

PRODAJU SE VILA I GROBNICA SVETSKE ROK ZVEZDE! Unuka stala da odbrani dedino IMANJE, namirisala je OPASNU prevaru, hoće li se IZBORITI?! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/TODAY

Sudija u Tenesiju izdao je u sredu zabranu kojom se obustavlja prodaja Grejslenda, nekadašnje kuće i groba Elvisa Prislija, koja je u četvrtak stavljena na aukciju za oduzimanje imovine.

- Sud će naložiti prodaju na zahtev jer se, prvo, nekretnina smatra jedinstvenom po zakonu Tenesija. A budući da je jedinstvena, gubitak nekretnine bi se smatrao nepopravljivom štetom - rekao je Džo Dae Dženkins.

Dženkins je dodao da je notar čiji se potpis nalazi na Ugovoru o poverenju iz 2018. godine rekao u izjavi pod zakletvom da nije overio potpis Lize Mari Prisli, prenosi VDTN. 

Dženkins je naveo da je ova ključna informacija dovela u pitanje autentičnost potpisa i Ugovora o poverenju. 

 

 

Prema pravnom obaveštenju objavljenom ovog meseca, Grejslend i okolno zemljište na Bulevaru Elvisa Prislija trebalo bi da budu 23. maja na aukciji za gotovinu ponuđaču koji je da najveću ponudu u zgradi suda okruga Šelbi.

Elvisova unuka, glumica Rajli Keo (34), koja je sadašnja vlasnica Grejslenda, osporila je prodaju tužbom, tvrdeći da je u pitanju prevara.

Odlaganje suđenja će sada omogućiti drugoj strani da iznese odbranu na tvrdnje o prevari koje je iznela Preslijeva unuka Rajli Kio. 

Privremena zabrana prodaje izdata je u ponedeljak, prema njenom  advokatu ročište o zabrani zakazano je za sredu. 

Prema pravnom obaveštenju, Rajlijina majka i Elvisovo jedino dete, pokojna Liza Mari Prisli, navodno je potpisala Ugovor o poverenju 2018. kako bi obezbedila zajam od 3,8 miliona dolara, koristeći Grejslend kao zalog.

Navodni zajam je uzet preko kompanije iz Misurija pod nazivom Naussani Investments and Private Lending. Sada, kompanija tvrdi da Lisa Marie nije vratila novac pre svoje smrti u 54 godini prošle godine. 

Ali u Rajlinoj tužbi, podnetoj 15. maja u Šelbi okružnom sudu, tvrdi se da njena majka nije pozajmila novac od kompanije.

- Ovi dokumenti su lažni - navodi se u tužbi. Njena ćerka navodi da su potpisi njene majke na dokumentu falsifikat. U tužbi se takođe tvrdi da Naussani Investments nije čak ni prava kompanija.

 

 

Javni beležnik naveden u dokumentima je negirao da je overio potpis Lize Mari ili da ju je ikada sreo, prema dokumentima.

Predstavnik kompanije Graceland i Elvis Presley Enterprises rekao je za Dailymail.com u izjavi: „Elvis Presley Enterprises može potvrditi da su ove tvrdnje lažne. Nema prodaje niti zaplene. Jednostavno rečeno, protivtužba je podneta da se prevara zaustavi.“

Imanje su 1939. godine izgradili Rut Braun Mur i njen suprug dr Tomaš D. Mur, koji su ga nazvali „Grejslend“ po Rutinoj tetki Grejs Tuf, prvobitnoj vlasnici zemlje.

Grejslend je poznat kao ludi, narodni pogled na Elvisov način života, uključujući i značajnu „Sobu u džungli“ punu zelenila i porodičnog nasleđa, što je Elvis prvobitno koristio kao praktičnu šalu, koji je kupio mnoge predmete nameštaja u pokušaju da iznervira svog  oca.

Prema video snimku na veb lokaciji Grejslend, svaki komad nameštaja u kući je originalan komad nameštaja koji je kupljen za vreme Elvisovog života.

Danas, imanje na Bulevaru Elvisa Prišlija 3763 predstavlja jedno od najpoznatijih američkih muzičkih znamenitosti, što je priznato 1991. godine kada je dodato u američki nacionalni registar istorijskih mesta.

U njemu se nalazi muzej u kojem se nalaze neki od najznačajnijih artefakata iz njegove karijere, uključujući zid od 40 stopa koji sadrži sve nagrade koje je dobio nakon smrti.

Rajlijevu nagodbu oko vlasništva nad vilom Grejslend odobrio je sudija deset meseci nakon smrti njene majke Lize Mari u januaru 2023.

Imenovana je za jedinog naslednika  porodičnog imanja nakon pravne bitke sa svojom bakom Prisilom Prisli (78). 

Njihovo neslaganje bilo je usredsređeno na amandman na testament Lize Mari iz 2016. kojim je Prisila isključena kao naslednik imanja.

 

 

Advokati Prisile rekli su da je saznala za amandman tek nakon smrti svoje ćerke.

Amandmanom je uklonjen bivši poslovni menadžer Prisile i Lize Mari Beri Sigel i zamenjeni su decom Lize Mari Rajli i Bendžamin Keo.

Bendžamin je umro 2020. godine, u dobi od 27 godina, nakon što se ubio u porodičnoj vili.

Liza Mari je umrla u januaru 2023. godine, u 54. godini, nakon što je doživela srčani udar  u svom domu u Kalabasasu u Kaliforniji.

Kasnije je utvrđeno da je umrla od „opstrukcije tankog creva“ izazvane barijatrijskom operacijom kojom je bila podvrgnuta.

Prošle godine Prisila je potvrdila da želi da bude sahranjena pored svog pokojnog bivšeg muža Elvisa na njegovom imanju Grejslend kada umre. 

Elvis, Liza Mari i njen sin Benjamin sahranjeni su u Grejslendu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading