ĐOKOVIĆ JE I OVO USPEO DA OSTVARI! Nole na rođendan napravio OZBILJAN korak ka NAJVEĆEM uspehu ikada!

Autor:

Sport

22.05.2024

23:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće teško u potpunosti oboriti ovaj rekord, ali...

ĐOKOVIĆ JE I OVO USPEO DA OSTVARI! Nole na rođendan napravio OZBILJAN korak ka NAJVEĆEM uspehu ikada!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković - Teniser sa 1100 pobeda u karijeri

Novak Đoković je postao tek treći igrač u istoriji tenisa sa preko 1100 pobeda u karijeri, pridruživši se Džimiju Konorsu i Rodžeru Federeru. Amerikanac Konors je tokom svoje karijere upisao 1274 pobede, dok je Švajcarac slavio 1251 put. Đoković je postigao ovaj impresivan rekord u Ženevi, gde je protiv Janika Hanfmana ostvario svoju 1100. pobedu.

Đokovićevi uspesi na različitim turnirima


Jedna od zanimljivih činjenica je da Novak Đoković ima najviše pobeda u karijeri na turnirima serije 1000, čak 404. Na Grend slemovima je slavio 366 puta, dok je na turnirima serije 500 ostvario 118 pobeda. Takođe, ostvario je 50 trijumfa na Završnim ATP mastersima, 40 u Dejvis kupu, 13 na Olimpijskim igrama, 8 na ATP kupu, 2 na Junajted kupu i samo jednu pobedu na Lejver kupu.

Impresivan rekord uz minimalan broj turnira

Rekord Novaka Đokovića postaje još impresivniji kada se uzme u obzir činjenica da poslednjih godina igra na malom broju turnira, retko se pojavljujući na turnirima ispod Masters kategorije. Njegov nedavni nastup u Ženevi iznenadio je mnoge, ali je srpski teniser odlučio da se u Švajcarskoj priprema za predstojeći Rolan Garos.

 

Podsetimo, Novak sa nestrpljenjem očekuje ko će mu biti naredni protivnik, dok je već dobio informaciju da će četvrtfinalni meč odigrati u četvrtak, ne pre 15.30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading