NASTAVLJAJU SE UDARI NA GAZU! Izrael tvrdi da je Hamas ODBIO primirje!

Autor:

Svet

14.04.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael nastavlja sa napadima na Gazu i Zapadnu obalu.

NASTAVLJAJU SE UDARI NA GAZU! Izrael tvrdi da je Hamas ODBIO primirje!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit, shutterstock

Ured izraelskog premijera Benjamina Netanjahua je objavio saopštenje o pregovorima o prekidu vatre u Gazi, u kom se navodi da je Hamas odbio predlog koji su izneli posrednici između dve zaraćene strane.

- Izrael će nastaviti da se trudi da ostvari ciljeve rata s Hamasom punom snagom i ne ostavi ''kamen na kamenu'' kako bi osigurao da se oslobode 133 taoca iz Gaze - navodi se u saopštenju, prenosi Al Jazeera.

Takođe, Zapanda obala doživljava najveće napade izraelskih naseljenika od početka rata u Gazi jer je pronađeno telo izraelskog dečaka, a izraelska vojska je saopštila da je na desetine ljudi povređeno na nekoliko lokacija, pri čemu je pucano i bacano kamenje.

Palestinski ''Crveni mesec'' je saopštio da je u ovim napadima pogođeno najmanje osmoro ljudi. Kako prenose tamošnji mediji, u toku su i napadi izraelske vojske koji se ne vezuju za pronalazak telo dečaka, te da su u tim napadima ubijena dva Palestinca sa Zapadne obale.

Jednog je Hamas potvrdio da je lokalni komandant grupe. Izraelska vojska kaže da je Mohamed Daragmeh ubijen u pucnjavi sa njihovim trupama.

Podsetimo, sinoć je Iran izvršio napad na Izrael, sa preko stotinu dronova i balističkih raketa. 

Američki predsednik Džo Bajden je osudio ovaj napad, ali je istakao i da SAD neće učestvovati u ofanzivnim delovanjima Izraela, s čime se složio i američki državni sekretar Entoni Blinken koji je rekao da SAD ''ne traže eskalaciju'', ali da će nastaviti ''pružati podršku'' Izraelu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading