TRAMP ĆE POZELENETI OD MUKE: Bajden dobio veliko pojačanje u svom izbornom timu, u toku pregovori sa još jednom slavnom ličnošću

Autor:

Svet

29.04.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je prošlog meseca prikupio za kampanju čak 90 miliona dolara.

TRAMP ĆE POZELENETI OD MUKE: Bajden dobio veliko pojačanje u svom izbornom timu, u toku pregovori sa još jednom slavnom ličnošću

Foto: Tanjug/AP

Do predsedničkih izbora u SAD ostalo je nešto više od šest meseci, a aktuelni šef Bele kuće, Džozef Bajden, dobio je veliko pojačanje u svom timu. To je čuveni reditelj Stiven Spilberg, koji će, kako prenosi NBC News, biti zadužen za pravljenje strategije u Bajdenovoj kampanji za osvajanje drugog predsedničkog mandata.

Spilberg je prošlog decembra učestvovao na prikupljanju sredstava za Bajdenovu kampanju u Los Anđelesu. Spilberg, dugogodišnji pristalica Bajdena, već je aktivno učestvovao na sastancima sa organizatorima konvencije Demokratske stranke koja će se održati u avgustu, potvrdio je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Foto: shutterstock

Stiven Spilberg

Ovo nije prvi put da se Spilberg aktivno uključi u politička dešavanja u Sjedinjenim Državama. On je veliki pristalica Demokratske stranke i 2008. godine je bio producent filma za kampanju Baraka Obame, tadašnjeg predsednika. Na događaju prošlog decembra Spilberg je bio u društvu drugih holivudskih legendi kao što su Barbara Stejsend i režiser Rob Rejner.

Čelnici kampanje Džozefa Bajdena su u pregovorima sa Barakom Obamom da se sa Bajdenom pojavi na jednom skupu sredinom juna u Los Anđelesu. Dobro je poznato da je Obama imao veliku podršku Holivudskih zvezda tokom svoje dve kampanje. Uz to, upravo je Bajden bio Obamin potpredsednik, dok je ovaj bio šef Bele kuće u dva mandata. Na tom skupu jedan od domaćina trebalo bi da bude Džordž Kluni.

Iz Bajdenove kampanje nisu odmah odgovorili na zahtev da potvrde i prokomentarišu navode o angažovanju Stivena Spilberga. Podseća se da je Bajden prošlog meseca prikupio za kampanju čak 90 miliona dolara, što je dvostruko više nego u prva dva meseca 2024.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading