DOSTA JE BILO! PREKINITE SARADNJU S NJIMA! Oglasila se nikad nervoznija Greta Tunberg, Izrael ovo neće dočekati sa osmehom na licu

Autor:

Svet

14.05.2024

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je pozvala druge studente i nastavno osoblje da se pridruže protestu jer, kako tvrdi, ne smeju da ostanu tihi dok se u Pojasu Gaze vrši genocid

DOSTA JE BILO! PREKINITE SARADNJU S NJIMA! Oglasila se nikad nervoznija Greta Tunberg, Izrael ovo neće dočekati sa osmehom na licu

Foto: Tanjug/AP

Klimatska aktivistkinja Greta Tunberg danas je učestvovala na protestu na Stokholmskom univerzitetu protiv rata u Pojasu Gaze, a studenti su zahtevali da ta institucija prekide akademsku saradnju sa izraelskim univerzitetima.

''Studenti širom Švedske se danas pridružuju globalnim studentskim pobunama i sada okupiraju univerzitete u Švedskoj, protiv genocida u Palestini, za trajni prekid vatre i okončanje okupacije'', poručila je ona na mreži X.

Istakla je da studenti Stokholmskog univerziteta takođe zahtevaju da administracija uputi poruku solidarnosti s palestinskim narodom u Gazi.

''Zahtevamo da administracija Univerziteta u Stokholmu prekine sve veze, sporazume i saradnju sa genocidnom, aparthejdskom državom Izrael'', napisala je aktivistkinja.

Ona je pozvala druge studente i nastavno osoblje da se pridruže protestu jer, kako tvrdi, ne smeju da ostanu tihi dok se u Pojasu Gaze vrši genocid.

U studentskim protestima protiv izraelskog rata u Gazi do sada je uhapšeno više od 2.000 ljudi, a najviše u SAD gde su počele demonstracije.

Broj ubijenih Palestinaca u udaru borbenih aviona izraelske vojske na izbeglički kamp Nuseirat u centralnom delu Pojasa Gaze porastao je na 36, saopštile su danas palestinske zdravstvene vlasti.

U saopštenju palestinske civilne odbrane navedeno je da su se u toku noći dogodila dva napada na kamp, a u prvom je pogođena zgrada u kojoj je nalazilo najmanje 100 ljudi.

Do sledećeg napada je došlo oko 2.45 časova nekoliko stotina metara dalje, navode Palestinci.

Dodato je da je najmanje 25 tela prebačeno u obližnju Mučenici Al-Akse u Deir Al-Balahu, a posle drugog napada 11 tela prevezeno je u bolnicu Al-Avda, prenosi Ansa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading