ISTOČNA UKRAJINA U PLAMENU! GORI HARKOVSKA OBLAST! Situacija je kritična!

Autor:

Svet

28.05.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike snage poslate u hitnu akciju

ISTOČNA UKRAJINA U PLAMENU! GORI HARKOVSKA OBLAST! Situacija je kritična!

Foto: Youtube/Printscreen/ Hindustan Times

U Harkovskoj oblasti, vatrogasci se suočavaju sa ozbiljnim problemima u gašenju čak 18 šumskih požara, koji su zahvatili površinu od preko 2.300 hektara.

Ono što dodatno otežava situaciju jeste činjenica da su većinu požara izazvali ruski raketni udari, što je objavila Državna služba za vanredne situacije Ukrajine na svojoj Fejsbuk stranici.

Specijalni timovi se suočavaju sa izuzetno teškim uslovima rada, budući da su pod stalnim napadima neprijatelja.

Dodatna otežavajuća okolnost jeste činjenica da su delovi šumskih masiva na frontovima minirani i kontaminirani neeksplodiranom municijom, što dodatno otežava proces gašenja požara.

Uključenost Državne službe za vanredne situacije

Pripadnici Državne službe za vanredne situacije aktivno su uključeni u gašenje požara u šumama Harkovske oblasti.

Njihova hrabrost i odlučnost su od ključnog značaja u borbi protiv vatrene stihije koja preti da uništi značajne površine šume i divlje faune.

Detonacija municije u Balakliji

Kao jedan od značajnih događaja koji su usledili kao posledica požara, navodi se i detonacija municije u Balakliji, u oblasti Harkov.

Ova eksplozija dodatno je otežala već kompleksnu situaciju u regionu, te predstavlja dodatni izazov za nadležne službe koje se bore sa posledicama požara, preneo je Tanjug.

Situacija u Harkovskoj oblasti zahteva ne samo hrabrost i odlučnost, već i koordinaciju i resurse kako bi se efikasno odgovorilo na izazov koji postavljaju šumski požari izazvani raketnim udarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading