NOVI PROBLEMI ZA BIVŠEG PREDSEDNIKA: Apelacioni sud odbacio Trampovu žalbu

Autor:

Svet

14.05.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je zatražio od suda da ukine ili izmeni zabranu davanja javnih izjava i javnog komentarisanja porotnika, svedoka i drugih lica koja su povezana sa slučajem, uključujući porodicu sudije i tužioca

NOVI PROBLEMI ZA BIVŠEG PREDSEDNIKA: Apelacioni sud odbacio Trampovu žalbu

Foto: X/Molly Ploofkins™/Printscreen

Njujorški Apelacioni sud danas je odbacio žalbu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na naredbu o zabrani davanja štetnih javnih izjava i potvrdio da je sudija Huan Merčan pravilno zaključio da javne izjave bivšeg predsednika "predstavljaju značajnu pretnju za integritet svedoka i potencijalnih svedoka".

Tramp je zatražio od suda da ukine ili izmeni zabranu davanja javnih izjava i javnog komentarisanja porotnika, svedoka i drugih lica koja su povezana sa slučajem, uključujući porodicu sudije i tužioca, osim okružnog tužioca Alvina Braga, prenosi AP.

Tramp je u žalbi pokušao da osporio ograničenja njegovih mogućnosti da komentariše Metjua Koanđela, bivšeg zvaničnika ministarstva pravde koji je deo tužilačkog tima i ćerke sudije Merčan koja je šefa političke konsultantske firme koja je radila za Trampovog rivala Džozefa Bajdena i druge demokratske kandidate.

Apelacioni sud je presudio da je Merčan "pravilno odmerio" Trampova prava na slobodu govora u odnosu na "istorijsku posvećenost obezbeđivanju pravične pravosudne administracije u krivičnim predmetima" i pravo osoba koje su povezane sa krivičnim postupkom da budu oslobođene pretnji, zastrašivanja, uznemiravanje i nanošenje štete.

Bivši advokat Donalda Trampa Majkl Koen izjavio je danas da je po naredbi bivšeg predsednika uplatio 130.000 dolara porno glumici Stormi Danijels tokom predsedničkih izbora 2016. u zamenu za njeno ćutanje o navodnom emotivnom susretu sa Trampom.

On je to izjavio u ponedeljak tokom svedočenja protiv Trampa u okviru suđenja republikanskom kandidatu za falsifikovanje poslovne evidencije radi prikrivanja isplate Danijels.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading