NA TO SE ČEKALO: Putin potpisao ukaze o sastavu nove vlade Ruske Federacije

Autor:

Svet

14.05.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet Federacije, gornji dom ruske Dume, završio je dvodnevne konsultacije o kandidatima za funkcije šefova bezbednosnih agencija i specijalnih službi koje je predložio predsednik Putin

NA TO SE ČEKALO: Putin potpisao ukaze o sastavu nove vlade Ruske Federacije

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaze o sastavu nove Vlade, nakon što je Državna duma ranije danas odobrila 16 nominacije ministara i 10 zamenika predsednika vlade, preneli su ruski mediji.

Savet Federacije, gornji dom ruske Dume, završio je dvodnevne konsultacije o kandidatima za funkcije šefova bezbednosnih agencija i specijalnih službi koje je predložio predsednik Putin, prenose RIA Novosti.

Predsednik Rusije je večeras u odvojenim dekretima imenovao Andreja Belousova za novog ministra odbrane, Aleksandra Bortnikova za šefa Federalne službe bezbednosti, Dmitrija Kočneva za načelnika Federalne službe zaštite, Viktora Zolodova za načelnika Nacionalne garde, a Sergeja Nariškina za šefa spoljne obaveštajne službe, prenela je ruska agencija.

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas tokom posete Kijevu da je ruski predsednik Vladimir Putin uništio Ukrajinu i stoga Rusija treba i mora da plati obnovu.

Prema njegovim rečima, SAD nameravaju da iskoriste svoju moć i upotrebe rusku imovinu (za obnovu Ukrajine), prenosi Rojters.

"Radimo sa našim partnerima iz G7 da bi se ruska zamrznuta državna sredstva iskoristila za otklanjanje štete koju je napravio Putin", rekao je Blinken tokom posete Kijevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading